Doornroosje
loader

Weltschmerz | Clutching at Straws

FISH + Doris Brendel

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Derek William Dick, beter bekend als ‘Fish’ ken je als zanger van Marillion. In 1985 bracht die Britse band zijn doorbraakalbum ‘Misplaced Childhood’ uit met de wereldhit ‘Kayleigh’. Drie jaar later verliet Fish de band om met groot succes een solocarrière op te pakken. 

Zijn muziek, teksten, live-performance, indrukwekkende voorkomen, bijzondere stem met Schotse tongval en zijn gevoel voor drama maken dat hij tot op de dag van vandaag nog een betekenisvolle rol speelt binnen de progressieve muziekwereld.

De tour staat in het teken van zijn nieuwe solo-album ‘Weltschmerz’, welke in de zomer van 2018 verschijnt. Naast nieuwe solo materiaal zal Fish ook muziek spelen van het laatste Marillion-album  ‘Clutching at Straws’. Ongetwijfeld komen er ook andere hoogtepunten uit zijn lange carrière voorbij.

“Perhaps Fish’s greatest talent lies in his lyric writing. His introspective lyrics, often dealing with his own personal problems and addictions, can in many cases be considered fine poetry…” – Steve Johnson

“Few artists have achieved near-mythic cult status in the way that this Scottish singer-songwriter has.” – Hip

“…being at one of his gigs is like being entertained by a boisterous host at a particularly loud private party.” – Graeme Smith

Bekijk de foto's (Doris Brendel)
Bekijk de foto's (Fish)