fbpx
Foto Garrett T Capps

Garrett T. Capps & NASA Country

donderdag 26 oktober 2023
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 26 oktober 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Net als Willie Nelson, Waylon Jennings, Kacey Musgraves komt ook Garrett T. Capps en zijn band NASA Country uit Texas en weet een eigen draai te geven aan roots en country. Capps is afkomstig uit San Antonio, de stad waar bijvoorbeeld Doug Sahm ooit zijn Texas-groove voortbracht. Capps is op dit moment een van de smaakmakers in het genre. Hij weet zowel op plaat als live te imponeren met een persoonlijke interpretatie die aansluit bij de destijds door Gram Parsons gelanceerde cosmic country.

Vanavond wordt hij vergezeld door zijn NASA Country band dus bereid je voor op een buitenaards mooie mix van klassieke country rauwe rock-‘n-roll,  futuristische space americana en krautrock-achtige honky tonk doorspekt met synthesizers. Capps zingt over de paranoia binnen de politiek en de donkere kanten van deze tijden maar zijn muziek verlicht, want Capps is in essentie een positief en vrolijk persoon. Zoals muziekblad Rolling Stone treffend omschrijft: “Meet the Texas Weirdo Mixing Kraftwerk with Doug Sahm to Create ‘Kraut Country’.”

Rolling Stone:

Don’t Mess With Texas’? Well Garrett T. Capps likes to mess with Texas. As he describes himself he is 

“San Antonio’s resident cosmic country gonzo honky tonk weirdo freak.” Or as the headline in Rolling Stone online screamed in boldface: 

“Meet the Texas Weirdo Mixing Kraftwerk with Doug Sahm to Create ‘Kraut Country’.”

genre

rock, roots, country

media

Garrett T. Capps

donderdag 26 oktober 2023

placeholder