Doornroosje
loader

Give it Dub - Grime Edition

D Double E + Sir Spyro + Spooky

BeeVee + Xzisteh + Aki

Give it Dub staat al jaren voor een breed arsenaal aan bass muziek, maar soms is het ook lekker om een bepaald genre de hele nacht centraal te zetten: let’s get grimey!

 

Grime is een Engels fenomeen, dus het is niet verwonderlijk dat er deze avond 3 headliners langskomen uit het land van bangers and mash. Naast de typerende instrumentals draait het genre om de MC’s en laten we voor deze avond meteen één van de beste ooit naar Doornroosje halen: D Double E! ‘Mr. Bluku Bluku’ staat al meer dan een decennia op de voorgrond van de grime scene. Waar hij vroeger faam behaalde als lid van het legendarische grime collectief N.A.S.T.Y. Crew, brengt hij recentelijk nog steeds aan de lopende band hits uit als solo artiest en samen met mede-Newham General Footsie. Een quote uit een in 2014 gepubliceerd Noisey artikel zegt genoeg over de status van D Double E: “Ask Skepta who the greatest is or Dizzee who inspired him to start MCing and the answer will be the same – D Double is king.”

Ook de dj’s van vanavond hebben geen onbenullige status opgebouwd. Sir Spyro is al meer dan 10 jaar vaste dj op Rinse FM en produceerde instrumentals voor zo’n beetje iedereen in de scene, waaronder D Double E. Spooky is de producer van de grime classic ‘Spartan’ en geniet support van o.a. Dj EZ, Kahn en Digital Mystikz. Naast het produceren van beats, is Spooky misschien nog wel bekender om zijn mixing skills: retesnel, super strak en altijd de nieuwste bangers.

De warm-up van de avond zal verzorgd worden door de Tilburgse badman Xzisteh en het laatste uurtje zal BeeVee er nog wat knallers uitpersen. Uiteraard is ‘hypeman’ Aki (formerly know as Brown Sugar) ook van de partij op een avond als deze.

lees meer