Doornroosje
loader

Give it Dub

The Bug & Flowdan

Kahn & Neek + Silkie + Requake + BeeVee & DBS + MC Brown Sugar

Give it Dub start het nieuwe jaar met hun grootste line-up tot nu toe. In februari komen er maar liefst 6(!) internationale headliners naar Nijmegen: bass veteraan The Bug maakt zijn langverwachte debuut.

The Bug neemt ieders favoriete MC (Flowdan) mee, Kahn & Neek komen een masterclass in dubstep en grime verzorgen, Silkie verzorgt het funky gedeelte van de nacht en er wordt afgesloten door de Belgische beukers van Requake.The Bug is het voornaamste alias van de Londonse producer Kevin Martin.

Zijn eerste release als The Bug stamt alweer uit 1997, maar zijn echte kroonstuk kwam uit in 2008; London Zoo wordt onder dubstep liefhebbers nog steeds als een van de beste albums ooit beschouwd. Zijn sound gaat echter veel breder dan dubstep alleen, het bevat invloeden van reggae, dancehall, grime en noise, wat hij eens te meer bewees op zijn laatste album Angels & Devils. Als je Aphex Twin, Four Tet en Thom Yorke tot je fans kan rekenen dan weet je dat ‘t goed zit. Voor zijn optreden in Doornroosje neemt The Bug grime held Flowdan mee. Naast de vele tracks waarop de twee hebben samengewerkt, is Flowdan een van de bekenste leden van Roll Deep; een grime crew die is opgericht door o.a. Wiley en Dizzee Rascal.

Ook Silkie is geen broekie meer en met 9 Deep Medi LP/EP’s achter zijn naam is hij de meest gereleaste artiest op het legendarische label van Mala. Zijn geluid typeert zich als funky, soulfull en uitermate dansbaar, en met zijn laatste EP ‘Bird in the Sky’ bewijst hij wederom dat zijn stijl niet te evenaren is.

Wie de scene ook maar een beetje volgt kan niet heen om de eindeloze stroom kwaliteits-releases van het duo Kahn & Neek. Of het nu dubstep, grime of dub/reggae (onder hun alias Gorgon Sound) is, ze murderen ieder genre! Kahn is inmiddels een toonaangevende artiest op Deep Medi, en als duo hebben ze het label Bandulu Records opgezet. Met recht dé ‘game changers’ van de afgelopen twee jaar.

Onze favoriete zuiderburen komen ook weer eens langs. Requake = party, en dat hebben ze al zo’n beetje overal bewezen. Of het nou op Resist, Subway of Rampage was: de zaal ging aan flarden. Met hits als ‘Waterdrops’ en ‘Whopper’ achter hun naam, en nieuwe tracks met o.a. 50 Carrot en Badklaat, weet je dat ze genoeg munitie hebben om deze nacht waardig af te sluiten.

BeeVee, DBS en Brown Sugar zijn vast meubilair en completeren daarom het plaatje van deze nacht.

 

lees meer