Doornroosje
loader

GOLD + Necro Deathmort

GOLD is wellicht het best bewaarde geheim binnen de Nederlandse rockscene. De zeskoppige Rotterdamse band is het geesteskind van voormalig The Devil’s Blood gitarist Thomas Sciarone.

Daarnaast was hij ook betrokken bij de bands Malkovich en Aux Raus. Stijltechnisch niet voor één gat te vangen dus. Samen met zangeres Eva Milena legt hij met GOLD de fundamenten voor een veelzijdig geluid, waarin noise, post-rock, black- en doom metal samenkomen tot een uniek geheel. In tegenstelling tot de albumtitel is het laatste album, ‘Optimist’, alles behalve opbeurend. Het is duister, dreigend en opwindend in al haar facetten, een klein meesterwerk desalniettemin.

Het Engelse duo van Necro Deathmort produceert al sinds jaar en dag prachtige, experimentele, maar ook loodzware, duistere elektronische werkstukken. Tot afgelopen jaar, want niet alleen is het nieuwe album ‘Overland’ voor het eerst voorzien van kleurrijk artwork, ook de muziek ademt meer. Het industriële geluid is nog steeds aanwezig, maar het geheel klinkt optimistischer en minder zwaar. Dat geeft de burger moed. De gelaagde, spannende en hypnotiserende drone nummers nestelen zich nog steeds in je brein als geen ander. Verplichte kost voor liefhebbers van Dälek, Author & Punisher, Scorn, The Young Gods en Fuck Buttons om maar iets te noemen.