Doornroosje
loader

FortaRock

Grand Magus + Audrey Horne + Zodiac e.a.

Vandaag komt het Zweedse metalinstituut Grand Magus voor de eerste keer naar Doornroosje. Het geluid van de band, die al sinds 1996 bestaat, is langzaam geëvolueerd van doom en stoner naar meer epische heavy metal zoals te horen is op de laatste twee albums. Headbangen met de vuist omhoog is het devies op de volvette melodieuze, stampende heavy riffs de krachtige zang van Janne ‘JB’ Christoffersson! De band komt met de kersverse plaat ‘Triumph and Power’ in hun achterzak naar Nijmegen.

Het gezelschap komt niet alleen en neemt maar liefst drie supports mee, en niet de minste. Audrey Horne heeft al vele zieltjes gewonnen op het FortaRock festival afgelopen zomer. De moderne mix van vintage hardrock en klassieke klinkt vertrouwd met invloeden van bands als Iron Maiden, Thin Lizzy en ZZ Top.

Zowel het Duitse Zodiac als het uit IJsland afkomstige The Vintage Caravan grossieren in bluesy hardrock. Beide bands hebben nieuw materiaal uit wat ten gehore wordt gebracht op deze zondag in maart. Wees op tijd, want de deuren gaan al om 18.30 uur open.

18:45 – 19:20 The Vintage Caravan
19:35 – 20:05 Zodiac 
20:20 – 21:30 Audrey Horne
21:50 – 23:00 Grand Magus 

Bekijk de foto's (Zodiac)
Bekijk de foto's (The Vintage Caravan)
Bekijk de foto's (Grand Magus)
Bekijk de foto's (Audrey Horne)