fbpx
Afbeelding voor Gruppo Sportivo

The Spotify Tour

Gruppo Sportivo

zaterdag 26 maart 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 26 maart 2022
zaal open:
18:30 uur
start:
19:30 uur

De Haagse (neder-)popband Gruppo Sportivo is een van de succesvolste Nederlandse bands van de late jaren ’70. Ze behaalden onder aanvoering van Hans Vandenburg enorme populariteit met hun aanstekelijke catchy popsongs met new wave-invloeden.

Het is hoog tijd dat Gruppo Sportivo weer eens op het podium van Doornroosje staat; de laatste keer was namelijk bijna 45 jaar geleden, in 1977. Tijdens hun nieuwe tour, ‘The Spotify Tour’, zal de setlist bestaan uit de vaakst gestreamde nummers van de band. In feite bepaalt het publiek dus de setlist, waarbij nederpopklassiekers als ‘Hey Girl’, ‘Beep Beep Love’, ‘Tokyo’, ‘Rock ’n Roll’ en ‘Disco Really Made It’ ongetwijfeld voorbij zullen komen.

De bezetting van Gruppo Sportivo zal tijdens The Spotify Tour dezelfde zijn met frontman Hans Vandenburg (zang/gitaar) en oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Natuurlijk zijn ook blikvangers Lies Schilp & Inge Bonthond (beiden zang) als de Bombitas weer van de partij. Tim Barning (bas) maakt – sinds het meest recente album ‘Great – het gezelschap compleet.

genre

nederpop, new wave

media

Gruppo Sportivo

zaterdag 26 maart 2022

placeholder