fbpx
Joan As Police Woman

Joan As Police Woman

zondag 27 oktober 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 27 oktober 2024
zaal open:
19:00 uur
start:
20:00 uur

Joan As Police Woman keert terug naar Nijmegen en speelt ditmaal in de kleine zaal van Doornroosje voor een intiem optreden, waarbij ze zowel nummers van haar nieuwe, nog te verschijnen album als haar ouder werk speelt.

Van het CV van Joan Wasser opererend onder het alter ego Joan As Police Woman kan menig muzikant alleen maar dromen. Het meest in het oog springend is dat de multi-instrumentaliste uit New York in de bands van Antony and The Johnsons en Rufus Wainwright speelde. Daarnaast leverde Joan bijdragen aan de muziek van onder meer Nick Cave, The Scissor Sisters, Lou Reed, Flaming Lips en Sparklehorse.

Na een leven in dienst van anderen bracht Joan in 2006 een eigen plaat uit getiteld Real Life. Het was een van muzikale verrassingen van dat jaar muziek met een schitterende intieme sfeer. Joan noemt het ‘Punk Rock R&B’ maar beseft dat ‘American Soul Music’ misschien treffender is. Ze combineert soul en punk de twee muziekstijlen waar zij het meest van houdt en noemt Al Green, Nina Simone, The Smiths en Siouxsie Sioux als voornaamste invloeden.

Haar prachtige donkere stem roept vergelijkingen op met Dusty Springfield en Chrissie Hynde.De singer-songwriter die bekend staat om haar intense shows weet constant te boeien met nummers die gaan van subtiel naar stevig en van licht naar duister. Vanavond zal ze twee sets spelen van rond de 45-50 minuten en er is een korte pauze van 20  minuten.

genre

pop, singer songwriter, folk

media

Joan As Police Woman

zondag 27 oktober 2024

placeholder