Doornroosje
loader

John Parish + Pitou

John Parish is niet alleen de muzikale sparring partner van PJ Harvey, hij heeft ook een indrukwekkend oeuvre bij elkaar gespeeld en geproduceerd. Twee keer werd Parish voor de prestigieuze Ensor genomineerd, en als producer won hij een Mercury Prize met PJ Harvey.

Dan noemen we ook nog even dat hij de beste albums produceerde van Sparklehorse, Aldous Harding, Jenny Hval, Giant Sand, Eels, Sixteen Horsepower en Tracy Chapman. Het moge duidelijk zijn dat Parish een buitengewoon begaafde en goed onderlegde muzikant is. Nog steeds met de vurigheid van de jeugd en een creatieve open geest. Zijn nieuwe album ‘Bird Dog Dante’ is zijn eerste ‘song’ georiënteerde album in bijna tien jaar. Op het album prijken bloedstollend mooie duetten met PJ Harvey en Aldous Harding. Veel van zijn muziek is gecomponeerd voor films, en dat geldt ook voor een paar nummers op zijn nieuwe album. Vanavond zal Parish, met zijn band, muziek ten gehore brengen van zijn laatste album, ‘Bird Dog Dante’, alsmede uit zijn omvangrijke oeuvre.

De Amsterdamse Pitou verzorgt het voorprogramma. Pas maar op, want ze kan je hart breken met haar melancholieke folkliedjes en betoverende stem, geïnspireerd door zowel de melodieën van Joni Mitchell, als de mooie droefheid van Sparklehorse en de koorzang van Le Mystere des Voix Bulgares.

Bekijk de foto's (Pitou)
Bekijk de foto's (John Parish)