fbpx
KOFFIE

KOFFIE

donderdag 12 oktober 2023
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 12 oktober 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Sinds hun oprichting in 2013 staat de Amsterdamse afrobeat- en funkband KOFFIE garant voor lachende gezichten en bewegende lichamen.

De basis van de moderne groovemachine vol jazz- en funkinvloeden en afro-Brazilliaanse ritmes die KOFFIE heet werd gelegd op het Amsterdamse conservatorium. Daar deelden gitarist Valentijn Bannier en drummer Abe van der Woude samen hun liefde voor afrobeat-pioniers Fela Kuti en Tony Allen. Al snel werd die voorliefde verenigd in een band: KOFFIE was geboren.

De natuurlijke chemie en energie die de bandleden delen op het podium leidde in 2013 tot het naamloze debuutalbum, waarop Nassan Silva Lopes de vocalen verzorgde. Als snel bouwde KOFFIE een uitstekende reputatie als live-act op. Tegen de tijd dat ze hun derde plaat Huntu (2017) uitbrachten werden ze door festivals en podia in heel Europa gevraagd, inclusief optredens op Istanbul Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en Secret Garden Party in England.

Met Covid achter de rug en enkele jaren ouder en wijzer keert KOFFIE terug met hun vierde album kokon. De sound is verder verdiept, gelaagd en gepolijst, zonder aan energie of vernieuwing in te boeten. Op kokon hoor je een band die strakker en funkier klinkt en meer plezier heeft dan ooit.

genre

funk, jazz, afro

media

KOFFIE

donderdag 12 oktober 2023

placeholder