fbpx
KOLLEE

KOLLEE

+ Überhaupt + DODDE

vrijdag 2 september 2022
locatie:
Merleyn
datum:
vrijdag 2 september 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Dit was KOLLEE!

KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE
KOLLEE

Zanger Stefan Kollee komt met band op 2 september naar Merleyn.  Support wordt deze avond verzorgd door Überhaupt en DODDE.

Stefan Kollee is geen onbekende in het Nijmeegse muzieklandschap. Als zanger bij psychrockband The Naked Sweat Drips leverde hij twee platen af, gevolgd door een Bukowski-geïnspireerde EP met de experimentele elektro-artiest Nobuka. Onder de naam KOLLEE werkt hij voor het eerst solo, wat leidde tot een volledig zelf ingespeeld debuutalbum: Proof Of Existence.

Op vrijdag 2 september presenteert hij deze bundel aan rauwe post-punk, speelse garagerock en experimentele psych in Merleyn. Anders dan in de studio waar KOLLEE alleen werkte met producer Simon Akkermans, springen tijdens deze releaseshow enkele verrassende gastmuzikanten hem bij. Voor liefhebbers van Han Bennink, The Ex en Thurston Moore.

De show wordt geopend met de Nederlandstalige düsterfolk van Überhaupt en de eigenzinnige grooves van orgelmaniak DODDE. DODDE is de slonzige uitlaatklep van organist André Dodde die je kunt kennen van bands als Green Hornet en Das Audio Combo. DODDE heeft niet meer nodig dan een tweedehands ritmebox, een Philicorda-orgeltje en een oude Moog-synth. Daarmee dendert DODDE onweerstaanbaar dansbaar naar je onderbuik met zijn electro-sixties, garagedance en synth-punk.

genre

rock

media

KOLLEE

vrijdag 2 september 2022

placeholder