Doornroosje
loader

The Eternity Tour

Level 42

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Level 42 is een Britse jazz, soul en funkgroep rond de superbassist Mark King. King is wereldberoemd vanwege met zijn virtuoze ‘slap’ techniek. In de jaren tachtig scoorde Level 42 wereldhits met nummers als ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’ en ‘Running In The Family’. In Nederland scoorde de band maar liefst zestien top 40-hits.

Level 42 is in 1980 opgericht door Mark King, Mike Lindup en Phil en Boon Gould. Met ‘Love Games’ zet de band zich in 1981 direct internationaal op de kaart. Het nummer wint wereldwijd de harten van soul- en funkfanaten. De band is een graag geziene gast op de podia,en ook de radio krijgt maar geen genoeg van zijn frisse, vrolijke funky popgeluid.

Het specifieke ‘left hand slap’ basgeluid van Mark King staat bijna synoniem aan de jaren 80, het decennium waarin schoudervullingen en getoupeerde kapsels heel gewoon waren. De basstijl in combinatie met de samenzang en falsetto achtergrondzang van King en Lindup vormt het kenmerkende jazz, soul en funkgeluid van Level 42. Met een nieuwe tour wordt het Nederlandse publiek getrakteerd op de grootste hits, maar komt ook nieuw materiaal voorbij.

Bekijk de foto's