Doornroosje
loader

Level 42

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Level 42 is een Britse jazz,- soul- en funkgroep rond de superbassist Mark King die wereldberoemd werd met zijn virtuoze ‘slap’ techniek. In de jaren tachtig scoorde Level 42 wereldhits met nummers als ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’ en ‘Running In The Family’. De
band scoorde maar liefst zestien top 40-hits in Nederland.

Level 42 is in 1980 opgericht door Mark King, Mike Lindup en Phil en Boon Gould. Wanneer in 1981 ‘Love Games’ uitkomt zet de band zich direct op de internationale kaart, en winnen de harten van vele soul- en funk-liefhebbers. De band is een graag geziene gast op de podia, en de radio krijgt maar geen genoeg van frisse, vrolijke funky popgeluid. Het specifieke ‘left hand slap’ basgeluid van Mark King waar Level 42 bekend mee is geworden staat bijna synoniem aan de jaren 80′, het decennium waar schoudervullingen en getoupeerde kapsels heel gewoon waren. De basstijl is combinatie met de samenzang met falsetto achtergrondzang van King en Lindup kenmerkend voor het jazz, soul en funk-geluid van Level 42. Met een nieuwe tour wordt het Nederlandse publiek getrakteerd op de grootste hits, maar komt ongetwijfeld ook nieuw materiaal van het vorig jaar uitgebrachte ‘Sirens’ langs.

Bekijk de foto's