Doornroosje
loader

Marcus Miller

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Met trots verwelkomen we de man die twee Grammy’s heeft gewonnen, samenwerkte met artiesten als Eric Clapton, Miles Davis, Aretha Franklin en Jay-Z en ook wel de ‘Renaissance Man’ wordt genoemd. Zijn naam is Marcus Miller; een fenomenaal multi-instrumentalist. Miller behoort al jaren tot de internationale top.

Zijn naam wordt meer dan 500 keer genoemd in albumcredits in een wijde selectie van artiesten en genres. Niet alleen de personen hierboven, maar ook op de platen van Donald Fagen, Dizzy Gillespie, Paul Simon, Mariah Carey en Billy Idol prijkt zijn naam. Als basgitarist, wel te verstaan. Daar gelaten dat hij ook toetsen en (bas)klarinet speelt, is hij namelijk ook componist en producer. Hij droeg bij aan werk van jazzlegende Miles Davis, zoals het album ‘Tutu’ en ook Frank Sinatra, Elton John en LL Cool J hebben met hem in een studio gezeten. Een flinke rij namen, die aangeven met wat voor muzikant we hier te maken hebben.

In 2015 gaf Marcus Miller een spetterend optreden in Doornroosje. De toenmalige tournee stond in het teken van zijn album ‘Afrodeezia’. Op dit album ging Miller op zoek naar zijn Afrikaanse roots. Een nieuw album is in de maak, de reden om weer op tour te gaan!

Bekijk de foto's