Doornroosje
loader

FortaRock

Mastodon + Bandito

Door critici wordt Mastodon met enige regelmaat de belangrijkste rock/metalband van deze eeuw genoemd.

Nu worden dit soort termen met enige regelmaat aangehaald, maar in het geval van dit getalenteerde viertal uit Georgia snijdt het zeker hout. Zelden was er een stevige band die zulke creatieve nummers schreef waarin rock, metal en sludge zo pakkend bij elkaar komen als bij Mastodon. Het zesde album ‘Once More ‘Round The Sun’ is wederom een verzameling nummers waarbij de heren hun creativiteit weer de vrije loop hebben gelaten. De ingrediënten bestaan wederom hoofdzakelijk uit (progressieve) rock en metal, maar maken daarbij ook verrassende uitstapjes naar onder meer doom, psychedelica en zelfs jazz.

De video voor ‘Motherload’ behoort ook tot de meest opmerkelijke en opzienbarende van 2014. Allemaal geweldig nieuws, maar vergeet niet dat de band met bijna 15 jaar aan podiumervaring ook live een intense, niet te missen beleving is.

Helaas gaat het optreden van Primate niet door, de band wordt vervangen door de Nijmeegse helden van Bandito. Hun nieuwe album ‘Veraphobia’ klinkt fris en gretig met pakkende songs en een ruige touch die doet denken aan andere bekende bands uit het genre waaronder Red Fang, Kyuss en Clutch.

Bekijk de foto's (Bandito)
Bekijk de foto's (Mastodon)