Doornroosje
loader

Mozes and the Firstborn + Petersburg Orderer

Mozes and the Firstborn verrast in 2013 vriend en vijand met hun gelijknamige debuutalbum. De energieke garagerock en psychedelische uitspattingen van de Eindhovense band wordt direct opgepikt door TopNotch en het Californische label Burger Records. Dit is het startschot van twee jaar intensief touren in Europa en Amerika.

Na een adempauze van een half jaar brengen ze uit het niets de ‘Power Ranger’ EP uit. Ze schieten weer uit de startblokken met een razendsnel uitverkochte mini-tour in eigen land en een Europese tour met vrienden Together PANGEA. Ondertussen ziet hun tweede album ‘Great Pile of Nothing’ het licht. De sound van weleer is doorgetrokken naar een gepolijste California sunshine sound met een dikke knipoog naar de jaren negentig, toen dergelijke poprock bands hoogtij vierden.

Na de release van de ‘Marianne’ EP begin dit jaar is Mozes and the Firstborn vooral bezig met nieuw materiaal. Wie de laatste tijd bij hun shows was, weet dat er pareltjes op de plank liggen. Voor even ruilt de band de tapijttegels en airco van de studio in voor broeierige spotsen een zwetend Merleyn.

Bekijk de foto's (Petersburg Orderer)
Bekijk de foto's (Mozes and the Firstborn)