Doornroosje
loader

NoMeansNo + Udarnik

De Canadese punkrockband NoMeansNo is één van die bands die zich totaal niet bekommeren om de verkoopbaarheid van hun muziek. Het trio onder leiding van de eigenzinnige broers Rob en John Wright doet al sinds de oprichting in 1979 (toen nog als duo) waar het zelf zin in heeft: keiharde punkrock met math- en jazzinvloeden spelen. De door PIL en Gang Of Four beïnvloedde band heeft tevens een gezond gevoel voor humor en politiek engagement. Ken je NoMeansNo nog niet, dan is hun vierde album Wrong (1989) een goede instapplaat: de perfecte kruising van punkrock en metal, door vriend en vijand beschouwd als een meesterwerk.Live staat NoMeansNo garant voor een retestrakke show van punk, jazz en hardcore.

Mis dit optreden niet want het zal voorlopig de laatste keer zijn dat de Canadezen in Nederland te zien zijn en hoogstwaarschijnlijk de allerlaatste keer aan de Groenewoudseweg 322.

Udarnik is een noise rock post-indie kollektief uit Nijmegen. En wor(s)telt sinds april 2011 diep in het ondergrondse. Graaft met gitaar gedreven geluiden en militante ritmes. Opende eerder voor NoMeansNo, Screaming Females en Tweak Bird. Het debuut album ‘mommy shoots a reindeer’ zal 29 juni op vinyl en als download uitkomen via het eigen Udarny Phonographik Kollektiv.

Bekijk de foto's (Udarnik)
Bekijk de foto's (NoMeansNo)