Doornroosje
loader

FortaRock

Periphery + TesseracT + SYQEM

Periphery staat samen met TesseracT in de frontlinie van de laatste djentmetal golf en pionieren ze zich een weg door metalland. Niet in de laatste plaats door voorprogramma’s voor Dream Theater en The Dillinger Escape Plan te verzorgen. Het album ‘Periphery II’ uit 2012 laat een weer een ander geluid horen dan het debut ‘Periphery’. Hoewel het gebruik van de laptop bij djent integraal onderdeel uitmaakt van de sound, weet Periphery dit gelukkig vooral effectief en gedoseerd in te zetten. Er is zo’n enorme hoeveelheid techniek in huis, de heren hebben dergelijke kunstmatige protserij en poespas helemaal niet nodig. Periphery verzandt gelukkig ook niet in technische hoogdraverij.

TesseracT was afgelopen jaar nog te bewonderen in Merleyn en gaf daar een weergaloze show. De ‘djent’ metal van deze Engelse band Tesseract kenmerkt zich door verspringende melodieën, mechanische riffs, lagen polyritmiek, stuwende ritmes en een sfeerrijk geluid. Heel af en toe hoor je het stuwende van Meshuggah terug, maar de melodie blijft te allen tijde de boventoon voeren. Niks geen hapklaar brokje, maar hogere wiskunde.

SYQEM uit Duitsland is zelfs voor dit jonge genre een nieuweling te noemen. Het debuutalbum ‘Reflections Of Elephants’ is slechts een paar maanden uit en weet de nodige indruk te maken.

Deze avond is verplichte kost voor iedereen die van moderne metal houdt.

Bekijk de foto's (TesseracT)
Bekijk de foto's (Periphery)