fbpx
Piet-Leegwater

Onderstuur

Piet Leegwater + Left Bank + Jorg

zaterdag 30 maart 2024
locatie:
Extrapool
datum:
zaterdag 30 maart 2024
zaal open:
20:30 uur
start:
21:00 uur

Onderstuur is een concertreeks van Doornroosje en Extrapool waarin vernieuwende en experimentele muziek centraal staat. In deze editie brengen we drie acts met als gemene deler de liefde voor vinyl: Piet Leegwater, Jorg en het duo Left Bank.

Van karaoke covers tot schurende acid techno, van freakfolk tot gangster rap, niks lijkt te gek voor de experimentele audio collages van Piet Leegwater. Compleet op zijn eigen termen brengt hij zijn muziek uit op vinyl, om deze vervolgens rondom Texel en Den Helder te verspreiden onder lokale platenzaken, kringloopwinkels en supermarkten. Pas toen de Amsterdamse cult-winkel Platypus  Records Piet benaderde kreeg zijn muziek het platform dat het verdiend. Zijn onlangs verschenen vijfde plaat ‘Poesje Pietje’ staat wederom bol van eigenwijze outsider muziek voor het digitale tijdperk.

Jorg opereerde voorheen onder Lomechanik, het label en collectief dat zich de afgelopen twintig jaar ingezet heeft voor vooruitstrevende elektronische muziek. Het onderscheid tussen DJ, soundcollage en productie vervaagt bij Jorg compleet. Het label mag dan al even in een diepe winterslaap zijn, nog steeds trapt Jorg alle muzikale hokjes omver.

Een omver geworpen platenkast, zo laat de muziek van Left Bank zich het best omschrijven. Vanuit sampling wordt alles dat los en vast zit aan elkaar geregen, waardoor hun muziek niet voor een gat te vangen is. Mocht je daartoe willen pogen vindt je de meeste aansluiting bij Hiphop, waarbij dit Nijmeegse duo beats leverde voor enkele Amerikaanse underground rappers zoals Blu en Tree.

Bekijk hier het overzicht van alle Onderstuur avonden

 

genre

experimental, electronics, onderstuur

media

Piet Leegwater + Left Bank + Jorg

zaterdag 30 maart 2024

placeholder