fbpx
2024_Racoon_WEB

It Is What It Is Tour

Racoon

woensdag 13 november 2024
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

WhatsApp

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 13 november 2024
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

‘Love You More’, ‘No Mercy’ en ‘Liverpool Rain’ maar ook ‘Het Is Al Laat Toch’, ‘Hee Joh Jip’ en ‘De Echte Vent’. Er is maar één band die moeiteloos hun Engelstalige hits kan afwisselen met Nederlandse liedjes, en dat is Racoon. Na een uitverkocht concert in september in het Openluchttheater De Goffert komen de mannen terug naar Nijmegen voor een show in Doornroosje.

 

‘Nickel For Goodbye’ en ‘It’s you or me’ zijn de nieuwe singles van Racoon, de eerste van hun nieuwe volledig Engelstalige album, dat binnenkort zal verschijnen. Nickel For Goodbye is een compact rockliedje waarmee Racoon de luisteraar meteen bij de lurven grijpt. Met een catchy fluitintro van zanger Bart van der Weide, waarna hij zijn verhaal zingt over hoe stinkend rijk en zielsgelukkig hij had kunnen zijn als hij een stuiver had gekregen voor elke miskleun, onzekerheid, domme beslissing. ‘Vaak zie je ook mensen uit je leven verdwijnen door je eigen stommiteit, trots en koppigheid.’

En dan: Engelstalig, nadat de in 1997 opgerichte Zeeuwse band vanaf grote hit Oceaan (2012) het hart definitief aan de Nederlandse taal verpand leek te hebben, zie ook hun vorige Edison-winnende album Spijt Is Iets Voor Later. Over hun terugkeer naar het Engels zijn Bart en Dennis opmerkelijk luchthartig. Bart: ‘Nederlands was gewoon even een uitstapje en dat smaakte heel goed. Dus we komen er ongetwijfeld ook wel weer terug.

genre

pop

media

Racoon

woensdag 13 november 2024

placeholder