Doornroosje
loader

Raketkanon + Udarnik

Vanavond sluiten we het concertjaar in Merleyn knallend af met de Gentse band Raketkanon. Vorig jaar oktober was daar ineens Raketkanons debuutplaat “RKTKN #1”, een plaat die menig luisteraar onverwacht bij de strot greep met een eigenwijze combinatie van genres. Raketkanon combineert op “RKTKN #1” de zware sludgerock zoals we die kennen van The Melvins met chaotische noiserock, maar ook vervormde vocalen en trage, dreunende, synthlijnen komen aan bod.

Live is Raketkanon een explosief geheel zo bewezen ze afgelopen zomer al op het Valkhof Festival, waar niet alleen de explosieve muziek maar ook de maniakale branie van de zanger het een spraakmakende show maakte. Dit komen ze nog eens dik overdoen in Merleyn.

Support is er van het eigenwijze Udarnik, geen onbekende van de Gentenaren. Onder andere in luxor live deelden ze in september al het podium. Dit jaar kwam het debuut “Mommy Shoots A Reindeer” uit. Een overweldigende 40 minuten durende grondverzet. Het wor(s)telt diep in het ondergrondse en graaft met gitaar gedreven geluiden en militante en kokhalzende ritmes.  In de sfeer van deze donkere dagen komt ook het noiserock trio Udarnik je de oren wassen! 

 VOOR DEZE SHOW GELDT SKIR KORTING, VOOR INFO KLIK HIER

Bekijk de foto's (Raketkanon)
Bekijk de foto's (Udarnik)