Doornroosje
loader

Roosje mag weer los! Openingsconcert zonder 1,5 meter

Rats on Rafts + Nouveau Vélo

Voor deze show is een coronatoegangsbewijs nodig. Hierdoor kan de 1,5 meter worden losgelaten, hoef je niet verplicht op een stoel te zitten en mag er weer gedanst worden. Meer informatie lees je hier.

Doornroosje mag weer open op volledige capaciteit! We vieren dit vanavond met Rats on Rafts.

De Rotterdamse band Rats on Rafts kwam in januari met hun nieuwe album getiteld Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths. Een album over de periode tussen het vorige en dit nieuwe derde album. Het album geeft een gefragmenteerde kijk op de belevenissen in de wereld van Rats on Rafts. Van een tour door Japan, tot het verloren raken tussen dromen en de realiteit. Er is een constant getouwtrek tussen de werkelijkheid en fictie. De eerste single van het album heet Tokyo Music Experience, een nummer dat ontstaan is na de tour met Franz Ferdinand door Japan in 2018. “Diep onder de indruk van onze tijd in Tokyo was het moeilijk terug te zijn in Nederland. Alle impressies bleven muurvast als een bonk energie boven ons zweven. Op een dag explodeerde deze, en daaruit ontstond Tokyo Music Experience.

De afgelopen jaren heeft de band wereldwijd veel getoerd met optredens op onder andere Liverpool Psych Fest (UK), Best Kept Secret (NL), Reeperbahn (DE), Primavera (SP) en Glastonbury Festival (UK). Na het samenwerkingsalbum met De Kift in 2016 werd besloten om een eigen analoge studio te starten in Rotterdam, genaamd Kurious Recoring Studio. Een studio waar in isolement uitsluitend op bandrecorders gewerkt wordt.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Nouveau Vélo.