Doornroosje
loader

Releaseparty

Remove Before Flight + Haunt Hound

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De Nijmeegse band Remove Before Flight (RBF) is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het opnemen van hun debuutalbum ‘Light And Shade’. Ze hebben er alles aan gedaan om bij Moon Music Studio, onder leiding van Wouter Budé (o.a. Navarone, Orgelvreten), op analoge wijze een te gekke plaat neer te zetten. ‘Light And Shade’ is een heus conceptalbum, waarbij verschillende gevoelens in de muziek benaderd worden. Hierdoor laat de band niet alleen zijn diversiteit zien, maar is er ook een gelaagd en eigen geluid ontstaan. Van swingende blues/rocksongs en een meerstemmige, ingetogen ballad op kant A (Light), tot duistere en psychedelische uitspattingen op kant B (Shade).

Na de release van hun EP Extended Play in 2013, hebben deze jonge honden mooie dingen mogen meemaken. Zo stonden ze in voorprogramma’s van o.a. Band of Friends (UK) (ex- Rory Gallagher bandleden), Ruben Hoeke Band en The Brew (UK) in Luxor Live. Ook stonden zij in de finale van De Roos Van Nijmegen in Doornroosje. Een goede voorbode voor de toekomst. Remove Before Flight staat garant voor een avond die teruggrijpt naar hun grote helden uit de jaren ’60/’70 gemixt met hun herkenbare, eigen sound. Je hoort Jimi, The Doors, Zeppelin, The Stones maar vooral: Remove Before Flight!

Bekijk de foto's (Remove Before Flight)
Bekijk de foto's (Haunt Hound)