Doornroosje
loader

Richie Kotzen

Op woensdag 19 juni komt de bevlogen topgitarist Richie Kotzen naar Doornroosje! Met zijn buitengewone beheersing van vele gitaarstijlen variërend van rock, blues, jazz en fusion tot pop en soul, heeft Kotzen een indrukwekkende carrière opgebouwd.
 
Hij speelde samen met grootheden in onder andere Poison en Mr Big én als frontman van supergroep The Winery Dogs samen met bas-halfgod Billy Sheehan. Sinds die tijd bleef hij enorm productief, en zijn meest recente uiting ‘Salting Earth’ staat bol van de creativiteit, inspirerende gitaarpartijen en soulvolle zang, die ongetwijfeld live op 19 juni fantastisch uit de verf zullen komen.
 
Richie’s carrière begon eind jaren ’80 toen zijn debuutalbum werd opgepikt door de media. Hij kreeg veel aandacht voor zijn, toen al, sublieme gitaarstijl. Twee jaar later trad hij toe tot Poison en schreef meteen een gedeelte van het succesalbum ‘Native Tongue’ uit 1993. Enkele jaren later nam hij het stokje over van Paul Gilbert in de band Mr. Big. Ook met deze band had Richie veel succes. Mike Portnoy koos Richie Kotzen uit als zanger en gitarist voor zijn nieuwe project The Winery Dogs. Nieuw solowerk is in de maak.
Bekijk de foto's