fbpx
Afbeelding voor Robert Finley

Robert Finley

zaterdag 16 november 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 16 november 2024
zaal open:
19:00 uur
start:
19:45 uur

De blues- en soulzanger en gitarist Robert Finley groeide op in Louisiana en speelt vanaf zijn elfde gitaar. Hij kreeg stijlen als gospel, blues met de paplepel ingegoten en dat is te horen. Vanaf de jaren ’70, toen hij tijdens zijn diensttijd een legerband opstartte, heeft zijn muzikantenleven hem veel gebracht.

Robert Finley is gezegend met een warm en aangenaam stemgeluid. Met een groot gemak schakelt hij zijn stem van falseto naar bariton, van hoog naar laag. Voordat zijn solocarrière in een stroomversnelling kwam speelde hij in een aantal bands, tourde hij de wereld over en was hij parttime straatmuzikant.  In 2015 werd Finley herontdekt door een stichting die bluesmuzikanten op leeftijd ondersteunt, wat leidde tot een samenwerking met Dan Auerbach van The Black Keys. In 2016 bracht hij -op 62 jarige leeftijd- zijn eerste eigen album ‘Age Don’t Mean A Thing’ uit. Met de hulp een van zijn grootste fans, Dan Auerbach, werkte Finley keihard aan meer muziek. De albums ‘Sharecropper’s Son’ en ‘Goin’ Platinum!’ waren het vervolg. The Black Keys namen hem op tournee en sindsdien bouwt de beste man ook in Europa aan zijn eigen publiek.

Aanrader voor liefhebbers van Robert Cray, Marcus King, Teskey Brothers, Son Little, Walter Trout, The Black Keys, Black Pumas.

genre

rock & roll, funk, soul

media

Robert Finley

zaterdag 16 november 2024

placeholder