Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 3 - 1,5 meter concert

Key May String Trio + Blueshift + Terry Joint

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Dit concert is seated en met 1,5m maatregelen. Het is niet nodig je hiervoor te laten testen. Meer info vind je hier.

De Roos van Nijmegen is dé competitie voor muzikaal talent uit Nijmegen. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene, en biedt de wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in de Rode Zaal van poppodium Doornroosje voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De finale vindt plaats op donderdag 15 juli in het Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

KEY MAY STRING TRIO

Key May String Trio is de band geformeerd rondom zangeres en songwriter Key May. Met oprechte teksten en akoestische instrumenten gaan zij een conversatie aan met het publiek. Key May (zang & gitaar), Sascha (cello) en Timothy (contrabas) combineren jazz, folk, soul en klassieke muziek tot gelaagde en melodieuze nummers. Laat je meenemen door deze zingende snaren en voel wat het met je doet!

TERRY JOINT

Terry Joint is een groep jonge jongens uit Nijmegen Oost die met een nieuwe sound Nijmegen op de kaart zet. Van keiharde trapbeats tot rock- en popnummers. De combinatie zorgt voor een heel gevarieerde show die altijd vol met energie zit. Met zangers/rappers Terry Joint, Ninny, Kemal, John en Tabbi ontstaat er een dynamische act. Met muzikale ondersteuning van producer Timothy en Terry Joint ontstaan de meest originele beats en gitaarrifjes die een unieke sound geven.

BLUESHIFT

Verwacht bij Blueshift een optreden vol gierend Hammondorgel, meeslepende vocalen, scheurende gitaarsolo’s, rommelende bas en opzwepende drums. Deze zeskoppige Nijmeegse bluesrockband speelt al meer dan vijf jaar samen. De eerste jaren speelden deze jongens, toen nog allemaal studenten aan de Radboud Universiteit, vooral covers van bekende nummers uit de blues, bluesrock en classic rock. Tegenwoordig gebruikt de band die invloeden voor eigen materiaal, en heeft het zestal in 2020 hun debuut EP ‘Waves’ uitgebracht.

Wil je alvast een voorproefje van de bands? Surf dan naar www.roosvannijmegen.nl