Doornroosje
loader

Sonic Whip

All Them Witches + Electric Moon e.a.

Tickets
za 4 mei
  • Early Whip I€ 30,00
  • Early Whip II€ 35,00
  • Deur prijs€ 40,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Sonic Whip, het meerkoppig rock-monster dat scheurende gitaren hand in hand laat gaan met dampende baslijnen, beukende drums en andere sonische en psychedelische uitspattingen, maakt zich op voor een tweede editie. Op zaterdag 4 mei vindt het festival weer plaats in Doornroosje, en we pakken maar meteen uit met de eerste twee namen; All Them Witches en Electric Moon.

– ‘Dance, motherfucker dance, you’re getting hit with the sonic whip!’ – Automatic Sam (r.i.p.)

All Them Witches uit Nashville, Tennessee is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de absolute parels binnen het psychedelische rockgenre. Ze bezitten de klasse om zware, bedwelmende en hypnotiserende grooves tot één geheel samen te smelten. Volkomen uniek en geheel hun eigen weg volgend komen ze tot intrigerende nummers die leiden tot ronduit meesterlijke albums.

De Amerikanen hebben een behoorlijke achterban opgebouwd en staan bekend om hun unieke liveshows vol jams en improvisaties. Hun meest recente plaat, ‘Sleeping Through War’, is wederom een parel: subtiel, explosief, melancholisch en toch opzwepend. De Amerikanen hebben al twee keer eerder in Nijmegen opgetreden en met succes. Het vijfde album ziet eind september het levenslicht, de eerste vrijgegeven singles beloven weer veel goeds. Dit is dan ook een perfecte gelegenheid om de band weer te mogen verwelkomen, ditmaal op Sonic Whip!

Het Duitse Electric Moon staat garant voor een heavy spacerock trip waar de intergalactische vonken vanaf spatten. Rijk aangeklede acid rock wordt afgewisseld met krautrock, psychedelische rock en Indische muziek. Het levert een spiritueel sonische geheel op dat live tot volle wasdom komt. Multi-instrumentalist Sula Bassana vormt al sinds jaren een team met zijn levenspartner Komet Lulu (basgitaar en zang). Drummer van het eerste uur Pablo Carneval maakt de bezetting compleet.

Meer namen voor Sonic Whip volgen binnenkort. LET OP: er is een gelimiteerd aantal early whip tickets beschikbaar.

verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.