Doornroosje
loader

SUMAC

Author & Punisher + Hey Colossus + Trepaneringsritualen

Tijdschema o.v.b.

19.00 – deuren en kassa open
19.30 – Trepaneringsritualen
20.15 – Author & Punisher
21.00 – Hey Colossus
22.00 – SUMAC

Deze zaterdag avond in mei is er absoluut eentje voor de avontuurlijke liefhebber van heavy muziek waarbij het spanningsveld zich beweegt tussen post-metal, sludge, drones, electronica, doom, noise en mathrock.

Aaron Turner is een ware creatieveling. In het verleden was de Amerikaanse zanger/gitarist de drijvende kracht achter ISIS. Een band die een zeer prominente en duidelijk stempel heeft gedrukt op het post-sludge-doom metal genre. Met SUMAC combineert hij inventieve snijdende heavy gitaarnoise met beestachtig schurende, dynamische sludge.

Ook bij SUMAC is hij de grote spil waarom het draait, te midden van drummer Nick Yacyshyn, bekend van Baptists en bassist Brian Cook van Russian Circles (tevens ex-These Arms Are Snakes en ex-Botch). Een trio topmuzikanten die hun sporen reeds ruimschoots verdient hebben.

De band debuteerde in 2015 met langspeler ‘The Deal’. Een sludgy zwaargewicht van een plaat die opvalt door prettig eigengereide, non-conventionele songstructuren. De opvolger uit 2016, die is uitgebracht via Thrill Jockey, is nog een tandje heavier uitgevallen. ‘What One Becomes‘ staat vol snijdende gitaarnoise met beestachtig schurende sludge bijgevallen door striemende, wanhopig klinkende zang en dynamisch, indringend, maar subliem drumwerk van Yacyshyn. Deze tour wordt Cook overigens wegens verplichtingen met Russian Circles (17 mei in Doornroosje) vervangen door Joe Preston (Melvins, Sunn O))), High on Fire). Ook zeker niet de minste!

Het laatste wapentuig betreft een samenwerking met de Japanse multi-intrumentalist en kunstenaar Keiji Haino. Op ‘American Dollar Bill – Keep Facing Sideways, You’re Too Hideous To Look At Face On’ worden grenzen verlegd en de uitersten binnen de metal opgezocht. Verwacht live een pletwals die van geen wijken weet. SUMAC is een aanrader voor elk die platen van ISIS, Neurosis, Amenra, Cult of Luna, Baroness en Sunn O))) in de kast hebben staan.

Author & Punisher is het eenmans project van de Amerikaan Tristan Shone. Met zijn zelfgemaakte machines produceert hij knalharde mechanische, repetitieve ritmes met een futuristische industrial sound. Het is bijzonder om deze man live aan het werk te zien. Voer voor liefhebbers van Godflesh, Ministry en Killing Joke!

De muziek van de Britse band Hey Colossus is minutieus opgezet, maar de uitwerking is hard en massief. De mix van noise en rock die te horen is op hun laatste album ‘The Guillotine’ is voorzien van dikke grooves, venijnige maar zeer pakkende riffs en geweldig drumwerk. Gaat dat zien!

De ritmische ketterij van de op magie en occultisme gefocuste Trepaneringsritualen is in de loop der tijd een heus handelsmerk geworden. De snoeiharde, bevreemdende one man shows van Zweed Thomas Ekelund zijn meedogenloos en laat het publiek niet onberoerd….

Bekijk de foto's (Trepaneringsritualen)
Bekijk de foto's (Author & Punisher)
Bekijk de foto's (Hey Colossus)
Bekijk de foto's (SUMAC)