Doornroosje
loader

Tacocat + TWEN

Tacocat uit Seattle maakt hyperaanstekelijke gitaarpop met humor, energie en optimisme, maar met een scherpe politieke en sociale boodschap. Het muzikale kattenkwaad bestaat naast gitaarpop, uit garagerock, surfrock, powerpop, punk en bubblegum-rock. Voor fans van Chastity Belt, Cherry Glazerr en Soccer Mommy.

Onder aanvoering van frontvrouw Emily Nokes, begon de band in 2007 als een pretentieloze punkband. Ondertussen is hun muziek geëvolueerd maar gelukkig nog net zo ongedwongen. De teksten lijken geïnspireerd op het dagboek van een puber met liedjes over katten, menstruatie en paardenmeisjes. Tacocat weten hoe je een live show moet geven: al dansend, swingend, rockend en schreeuwend wordt het publiek op een bijzondere en eigenzinnige manier vermaakt. Nieuw album heet ‘ This Mess Is A Place’ en is uitgekomen op Sub Pop Records.

TWEN komt vanavond mee als support. Dit duo uit Nashville combineert Dream Pop met Psych Rock elementen tot een energieke, zomerse melange. Debuutalbum ‘Awestruck’ verschijnt in september.

Bekijk de foto's (Tacocat)
Bekijk de foto's (TWEN)