fbpx
The Atomic Bitchwax

Sonic Whip

The Atomic Bitchwax

Powder for Pigeons

donderdag 11 augustus 2022
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 11 augustus 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

The Atomic Bitchwax staat al jaren garant voor stomende stonerrock waar de kwaliteit vanaf druipt. De Amerikaanse band bevindt zich muzikaal in dezelfde hoek als Karma to Burn, Kyuss, Orange Goblin en Monster Magnet.

De combinatie van psychedelische 60’s en 70’s riff rock kan rekenen op een brede fanschare. The Atomic Bitchwax bestaat tegenwoordig uit Chris Kosnik, Finn Ryan en Bob Pantella, Ze hebben al acht albums uitgebracht op het befaamde Teepee Records. Het laatste album heet ‘Scorpio’ en staat weer vol vlammende uptempo stonerrock. Verwacht vanavond dan ook niets anders dan één en al groove van deze mannen!

Het Australische power duo van Powder for Pigeons heeft een reputatie opgebouwd vanwege hun energieke, krachtige optredens. De dikke zangmelodieën en de gedempte stijl van gitaarspelen via drie verschillende versterkers en zelfgemaakte gemaakte gitaren met dubbele output en de krachtige drumritmes die naadloos aansluiten bij de vette riffs en grooves, zorgen voor een unieke muur van geluid. De DIY attitude heeft ze al in het voorprogramma gebracht met Monster Magnet, Clutch, Melvins en Fu Manchu. Ditmaal is The Atomic Bitchwax aan de beurt!

genre

rock, psychedelische rock, stoner rock

media

The Atomic Bitchwax

donderdag 11 augustus 2022