Afbeelding voor The Lounge Society + MEMES

The Lounge Society + MEMES

donderdag 20 januari 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 20 januari 2022
zaal open:
19:30 uur
start show:
20:15 uur

Laat je niet misleiden door de naam van The Lounge Society want de Hermes House Band maakte ook geen house en The Pop Group maakte geen pop. The Lounge Society maakt muziek doordrenkt met hikkende gitaren, echo’s, licht hysterische zang, rebels positivisme van de jaren 90’ post punk en flarden punk funk. Het viertal uit Hebden Bridge heeft het verrassende en onvoorspelbare van black midi maar ook de scherpte en het venijnige van Squid en PVA.

The Lounge Society werd getekend door Dan Carey, de producer en eigenaar van ‘Speedy Wunderground label. Hij kwam vier jaar geleden met het concept om een single van nog niet getekende bands uit te brengen in een oplage van 250 stuks. Ondertussen groeit het aantal nog steeds en daar zitten klinkende namen bij als Squid, black midi, Black Country, New Road, Fontaines DC en ook The Lounge Society.

MEMES uit Glasgow gaan lekker tegen de stroom in. Zo is hun naam bijna niet te vinden op internet. Ze hebben geen drummer maar wel een voorliefde voor maffe danspasjes. De songteksten zijn minimaal maar toch weerhoudt dat het duo er niet van om uitgenodigd te worden door BBC-gastheer Steve Lamacq voor een prettig gestoorde sessie die fans als Sleaford Mods en Franz Ferdinand opleverde. Zorg dat je op tijd bent voor MEMES want ze zullen de avond keihard openen.

genre

rock, garage rock, alternative rock, grunge

media

The Lounge Society + MEMES

donderdag 20 januari 2022