Doornroosje
loader

The Muckers

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

A COVID Certificate is mandatory for this show. Make sure you have a valid QR code, don’t forget your ID and check the app before your visit!

The Muckers is een viertal uit Brooklyn, New York dat springerige en dansbare psychedelische rock maakt. Tekstueel hebben veel van hun nummers een gemeenschappelijk thema: ontsnappen. De rock van The Muckers gromt en is meestal doordrenkt van de fuzz en psychedelica. 

De muzikale carrière van frontman Emir Mohseni begon met een droom om rockmuziek te maken. In zijn land van afkomst, Iran, heerst een verbod op rockmuziek. Zo liep de zanger meermaals het risico op gevangenisstraf. Hij ontvluchtte daarom het land om zijn droom om rockmuziek te maken te verwezenlijken. Eenmaal aangekomen in de Verenigde Staten liep hij tegen een inreisverbod aan. Met vele omwegen wist hij dat te omzeilen, en werd zijn tomeloze doorzettingsvermogen beloond met het ontmoeten van de drie mannen die later zijn beste vrienden zouden worden, en met wie hij al snel The Muckers vormde. Het eerste album dat de band samen uitbracht draagt dan ook volledig terecht de titel Endeavor (ofwel inspanning). De band heeft te lang niet kunnen doen waar ze juist zo in uitblinken, namelijk hele zalen op zijn kop zetten met hun enerverende liveshows. Na de dive bars van Brooklyn is nu Merleyn aan de beurt om meegesleept te worden in de energie van The Muckers.