Doornroosje
loader

The Sheepdogs

De Canadese rockband The Sheepdogs bracht dit jaar jaar zijn nieuwe album ‘Changing Colours’ uit, een album vol met warme southern rock-nummers.

‘Future Nostalgia’ was de titel van hun succesvolle vorige album. Op dit album is het geluid van de band goed samengevat: de fijne Southern feel van The Allman Brothers, de gitaren van Led Zeppelin en het swampy/groovy geluid van Creedence Cleerwater Revival. ‘Changing Colors’ is dus de titel van hun nieuwe album, het zesde album van de Southern rockers uit Saskatoon. De nummers klinken in essentie hetzelfde maar The Sheepdogs voegen hier en daar wat andere stijlen toe. Met stijlen uit americana, blues, psychedelica geven de heren op deze manier hun muziek een eigen smoel.

In hun thuisland zijn The Sheepdogs bekend: ze wonnen 3 Juno Awards (beste nieuwe groep, beste single en beste rock album) en zijn succesvol qua tournees en albumverkoop. The Sheepdogs kan zowel fans van klassieke bands al Creedence Clearwater Revival, The Allman Brothers als liefhebbers van o.a. Band of Horses, The Black Keys bekoren.

Bekijk de foto's