fbpx
Thijs Boontjes

dancing boontjes tournee 2024

Thijs Boontjes

vrijdag 20 december 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 20 december 2024
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

Thijs Boontjes en zijn fameuze Dans-en Showorkest komen deze winter terug naar Doornroosje en dit keer gaan ze de grote zaal op zijn kop zetten!

 

Het gezelschap van zanger en showman Thijs Boontjes tourt langs de Nederlandse podia en zal naast de vertrouwde hits ‘Ambiance’, ‘Alleen Naar De Kermis’ en ‘Casablanca’ ook een volledig nieuw album laten horen. Op die plaat getiteld ‘Dancing Boontjes’ duikt Thijs met zijn band de nacht in om het dagelijkse doen-en-laten te verwerken het leven te vieren en luidkeels te reflecteren op diverse sociale en politieke zaken.

Eerste single ‘Ik Weet Niet Wat Het Is’ komt uit op 7 juni. ‘Dancing Boontjes’ is de opvolger van debuutalbum ‘Geen Achttien Meer’ (2019) en verschijnt op 1 november via label Excelsior Recordings.

Thijs Boontjes klinkt als een seventies jukebox met een verrassende variëteit aan Nederlandstalige pophits, scheurende gitaarmuziek en af en toe een discoplaatje om op te dansen. Als frontman houdt hij het midden tussen charmante volkszanger en charismatische rockster: Boontjes is een beetje Brood en een stukje Hazes.

Tussen de Nederlandstalige muziek van dit moment valt hij op door zijn taalgebruik aanstekelijke melodieën en ijzersterke band. Zijn theatrale benadering van popcultuur in de volle breedte blijkt een gouden formule: waar Boontjes is wordt gedanst geklapt en genoten. Ambiance!

genre

pop, rock

media

Thijs Boontjes

vrijdag 20 december 2024

placeholder