fbpx
Afbeelding voor Raketkanon + Tropical Fuck Storm

Raketkanon + Tropical Fuck Storm

dinsdag 21 mei 2019
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 21 mei 2019
start:
20:15 uur

Vanavond een ‘dubbele’ avond, een avond met twee bevriende bands die samen op tour gaan: het Australische Tropical Fuck Storm en het Belgische Raketkanon.

Tropical Fuck Storm is in hun thuisland Australië al een culthit van behoorlijke proporties. Hun spetterende debuutalbum ‘A Laughing Death in Space’ verscheen in oktober 2018. Gareth Liddiard en Fiona Kitschin van de Australische band The Drones vonden het de hoogste tijd voor een vuige uitlaatklep en dat is zeker gelukt.

Tropical Fuck Storm of TFS  is een aanrader voor liefhebbers van de oude periode van Nick Cave en Bowie maar ook van bands als Dinosaur Jr, IDLES, Swans, Parquet Courts, Protomartyr en The Drones zelf. Hun debuutalbum verscheen via Joyful Noise en klinkt intens, vervreemdend, ongemakkelijk, heftig en bovenal, origineel.

Raketkanon is de naam van het lawaaiorkest van Pieter-Paul Devos en zijn vrienden. De band walst al jaren elke Belgische concertzaal plat en bevestigde haar genadeloze reputatie in 2015 met tweede plaat ‘RKTKN#2’. Niemand minder dan Iggy Pop uitte zich in zijn radioprogramma als een groot fan. Nog geen drie jaar later is een nummer als ‘Florent’ een klassieker in het genre en blijven dankzij hun krankzinnige live-optredens.

Let op: Deze show is verplaatst naar Doornroosje.

genre

psychedelic rock, blues, punk, noise rock

Raketkanon + Tropical Fuck Storm

dinsdag 21 mei 2019

placeholder