Doornroosje
loader

Valerie June

De Amerikaanse zangeres en muzikante Valerie June omschrijft haar muziek als ‘organic moonshine roots music’, een prima term voor de unieke mix die ze maakt van folk, bluegrass, soul en gospel.

Er zijn tegenwoordig maar weinig zangeressen die zo’n krachtig, indringend en bijna authentiek stemgeluid hebben als June. Haar stem doet denken aan grootheden als Billie Holiday, Wanda Jackson en Dolly Parton. Zodra de uit Tennesse afkomstige June begint te zingen, lijkt het erop alsof je in de tijd teruggaat. Terug naar een periode in de Verenigde Staten waarin de apartheid nog niet was afgeschaft. June haar muziek is geworteld in deze periode waarin blues, bluegrass, folk en soul tot de voornaamste muziekstijlen behoorde. 

 
In 2013 brak June door dankzij haar debuut-album ‘Pushing Against A Stone’. Dit voorjaar verscheen haar nieuwe langspeler genaamd ‘The Order of Time’. Op haar nieuwe album blijft ze trouw aan de eerder genoemde stijlen maar voegt June ook meer Afrikaanse ritmes alsmede kosmische en psychedelische elementen toe. Het album werd geproduceerd door Matt Marinelli (Bad Brains). 
Bekijk de foto's