fbpx
Vinyl Williams

Vinyl Williams

donderdag 24 maart 2022
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 24 maart 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Vinyl Williams is een neopsychedelische formatie uit Los Angeles, geleid door frontman Lionel Williams. Williams’ interesse in o.a. astrologie en bijzondere wetenschapsvormen geven ons een idee waar de inspiratie voor de kaleidoscoopachtige, kosmische, psychedelische die de band maakt rock vandaan komt. Vaak neemt Williams de muziek alleen op, en maakt hij daarbij gebruik van uitzonderlijke opnametechnieken.

Hoewel moeilijk in een hokje te stoppen, kan de muziek omschreven worden als een combinatie van sunshine pop met afrobeat en progressieve rock.
Williams maakt overigens niet alleen muziek, maar is ook erg begaan met het maken van hyperdimensionale lo-fi videokunstwerken. Deze vallen bij menig muzikant dusdanig in de smaak, dat o.a. Tears For Fears, Unknown Mortal Orchestra en Morgan Delt ze al ingezet hebben voor hun videoclips. De band heeft veel getoerd met o.a. Toro y Moi, Unknown Mortal Orchestra, Mount Kimbie, This Will Destroy You en Temples en komt ditmaal naar Merleyn voor een buitenaardse solo show.

genre

pop, neo-psychedelic

media

Vinyl Williams

donderdag 24 maart 2022

placeholder