Afbeelding voor Whispering Sons

Whispering Sons

+ Teen Creeps

zaterdag 30 oktober 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 30 oktober 2021
zaal open:
19:00 uur
start show:
19:45 uur

De Belgische band Whispering Sons speelt een unieke combinatie van hectische en experimentele post-punk. Door elementen van new wave, industrial en avant-punk te combineren, ontstaat er een meedogenloos ritmisch geheel met voortstuwende en repeterende instrumentale stukken. De woorden en zang van Fenne Kuppens worden daarnaast als een extra spannende laag toegevoegd.

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

COVID Certificate is mandatory for this show. Make sure you have a valid QR code, don’t forget your ID and check the app before your visit!

Na hun debuut ‘Image’ (2018) trok de band zich terug in de Ardennen om te werken aan een nieuw album. Waar ‘Image’ theatraal en breed uitgewaaierd klonk concentreert zich ditmaal meer op hun grootste kracht: pure en pretentieloze intensiteit. Dit alles te horen op hun nieuwe album ’Several Others’ welke zal verschijnen in juni (op PIAS). Whispering Sons gaf hun visitekaartje in Nijmegen af op Valkhof Festival. Hetzelfde jaar kwamen zij terug voor een uitverkocht optreden in de kleine zaal van Doornroosje. De live reputatie van Whispering Sons is er eentje om U tegen te zeggen. Ditmaal verwelkomen we ze dan ook met trots in onze grote zaal.

genre

rock, alternative rock, new wave

media