fbpx
Afbeelding voor Kika Sprangers & Pynarello

x Valkhof Festival - 1,5 meter concert

Kika Sprangers & Pynarello

donderdag 22 juli 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 22 juli 2021
start:
21:00 uur

Dit is een zittend 1,5 meter concert. Je hebt dus geen CoronaCheck nodig om binnen te komen, je ticket volstaat. Meer info vind je hier

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje! 

Tickets per locatie/avond én weekpassen voor de week in OLT de Goffert zijn nu te koop! Een volledig overzicht vind je hier.

Dat we de Doornroosje-zaal helemaal vrijhouden voor Kika Sprangers en het strijkersensemble Pynarello is geen toeval. Het zijn namelijk twee absolute top-acts in één. Verwacht epische en meeslepende jazzcomposities met een mate van variatie die zelfs voor deze X Valkhof Festival-editie uitzonderlijk is. Sprangers is nog geen 30, maar mag al beschouwd worden als een van ’s lands meest getalenteerde jazzmuzikanten. Haar warme spel in combinatie met de strijkers roept bij vlagen echo’s van Kamasi Washington op, maar dan aangevuld met klassieke invloeden. Kortom: een topavond voor de jazzliefhebbers!

In samenwerking met Extrapool is aansluitend aan deze show, in de andere zaal van Doornroosje een performance van Aya Suzuki te bezoeken.

Aya Suzuki is een Japanse percussionist gevestigd in België. Na haar middelbare school ging ze studeren aan de Toho-Gakuen muziekschool in Tokio, waar ze les kreeg van de wereldberoemde marimbaspeler Keiko Abe. Dit leidde tot een eerste prijs in The Contest of Marimba Spiritual in 2012. In 2013 won Aya de eerste prijs in de marimba-wedstrijd op het Drum Festival in Polen (inclusief de overall GrandPrix) en was ze finalist van de South California International Marimba Competition (SCIMC). Ze deed daarnaast een masteropleiding slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Gent en studeerde in 2017 af aan de top van de afdeling klassieke muziek. Ze woont nog maar drie jaar in België, maar trad er al op met namen als, Ictus Ensemble en Quixtet, naast eigen solo-optredens. Deze zomer komt Suzuki Nijmegen verblijden met een unieke doorlopende installatie tijdens de twee laatste dagen van X Valkhof Festival!

genre

concert

Kika Sprangers & Pynarello

donderdag 22 juli 2021

placeholder