Doornroosje
loader

X Valkhof Festival

Vril (live)+ Upsammy (live)

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het jaarlijkse festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Van 17 tot 23 juli kunnen muziekliefhebbers op diverse plekken in Nijmegen terecht voor X Valkhof Festival.
Tickets zijn per locatie, per avond te koop. 

Ooit dook Vril uit het niets op in de scene. Zijn muziek klonk zo mooi dat het meteen een plek kreeg op Marcel Dettmann’s “Conducted” CD, en op het Duitse label Ostgut. Zijn geluid is een zoektocht naar de eeuwigdurende beweging, het verkennen van een nooit te stoppen energie. Als hij je eenmaal in zijn groef betrapt, zal hij zo helder schijnen dat je er niet meer aan kunt ontsnappen. De verhalen over zijn liveshows op het Fusion Festival en Berghain beschrijven zijn set allemaal als een euforische en energieke reis in geluid. Daarnaast kon zijn recente release op Delsin Records rekenen op lovende kritieken. Dat belooft veel goeds voor zijn show op X Valkhof Festival! 

De Amsterdamse DJ en producer upsammy valt al jaren internationaal op met haar constante zoektocht naar origineel geluid. Achter upsammy gaat Thessa Torsing schuil, één van de spannendste Nederlandse talenten om te volgen, en dat al sinds ze in 2017 debuteerde op de Paerels-compilatie van Nous’Klaer. Die status bekroonde ze meermaals met een stel mega coole  platen: bedachtzame techno bij het prestigieuze Whities, glasachtige IDM bij Nous’Klaer en weirdo clubtracks voor Die Orakel. Haar dj-sets zijn net zo spannend: abstracte jungle en drum ’n bass, trippy IDM en Bandcampvondsten die maar weinig dj’s op peaktime zouden durven draaien. X Valkhof Festival doet er nog een schepje boven op, want upsammy sluit ons festival live af!