fbpx
Afbeelding voor Vril (live)+ Upsammy (live)

x Valkhof Festival - 1,5 meter concert

Vril (live)+ Upsammy (live)

vrijdag 23 juli 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 23 juli 2021
start:
21:00 uur

Dit is een zittend 1,5 meter concert. Je hebt dus geen CoronaCheck nodig om binnen te komen, je ticket volstaat. Meer info vind je hier

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof Festival typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Dankzij de CoronaCheck-app wordt X Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert bovendien een van de eerste échte festivalervaringen sinds begin 2020. Wat we anderhalf jaar gemist hebben, ervaar je nu opnieuw in de week van 17 tot 23 juli. Op de andere prachtlocaties programmeert X Valkhof Festival diverse line-ups tijdens coronaproof-concertavonden (zittend en op 1,5 meter). Kom dus genieten van het echte festivalgevoel in OLT de Goffert, laat je betoveren tijdens één van de unieke concerten in de Stevenskerk of ontdek de grote namen van morgen in Doornroosje! 

Tickets per locatie/avond én weekpassen voor de week in OLT de Goffert zijn nu te koop! Een volledig overzicht vind je hier

Ooit dook Vril uit het niets op in de scene. Zijn muziek klonk zo mooi dat het meteen een plek kreeg op Marcel Dettmann’s “Conducted” CD, en op het Duitse label Ostgut. Zijn geluid is een zoektocht naar de eeuwigdurende beweging, het verkennen van een nooit te stoppen energie. Als hij je eenmaal in zijn groef betrapt, zal hij zo helder schijnen dat je er niet meer aan kunt ontsnappen. De verhalen over zijn liveshows op het Fusion Festival en Berghain beschrijven zijn set allemaal als een euforische en energieke reis in geluid. Daarnaast kon zijn recente release op Delsin Records rekenen op lovende kritieken. Dat belooft veel goeds voor zijn show op X Valkhof Festival!

De Amsterdamse DJ en producer upsammy valt al jaren internationaal op met haar constante zoektocht naar origineel geluid. Achter upsammy gaat Thessa Torsing schuil, één van de spannendste Nederlandse talenten om te volgen, en dat al sinds ze in 2017 debuteerde op de Paerels-compilatie van Nous’Klaer. Die status bekroonde ze meermaals met een stel mega coole  platen: bedachtzame techno bij het prestigieuze Whities, glasachtige IDM bij Nous’Klaer en weirdo clubtracks voor Die Orakel. Haar dj-sets zijn net zo spannend: abstracte jungle en drum ’n bass, trippy IDM en Bandcampvondsten die maar weinig dj’s op peaktime zouden durven draaien. X Valkhof Festival doet er nog een schepje boven op, want upsammy sluit ons festival live af!

In samenwerking met Extrapool is aansluitend aan deze show, in de andere zaal van Doornroosje een performance van Aya Suzuki te bezoeken.

Aya Suzuki is een Japanse percussionist gevestigd in België. Na haar middelbare school ging ze studeren aan de Toho-Gakuen muziekschool in Tokio, waar ze les kreeg van de wereldberoemde marimbaspeler Keiko Abe. Dit leidde tot een eerste prijs in The Contest of Marimba Spiritual in 2012. In 2013 won Aya de eerste prijs in de marimba-wedstrijd op het Drum Festival in Polen (inclusief de overall GrandPrix) en was ze finalist van de South California International Marimba Competition (SCIMC). Ze deed daarnaast een masteropleiding slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Gent en studeerde in 2017 af aan de top van de afdeling klassieke muziek. Ze woont nog maar drie jaar in België, maar trad er al op met namen als, Ictus Ensemble en Quixtet, naast eigen solo-optredens. Deze zomer komt Suzuki Nijmegen verblijden met een unieke doorlopende installatie tijdens de twee laatste dagen van X Valkhof Festival!

genre

electronics

Vril (live)+ Upsammy (live)

vrijdag 23 juli 2021

placeholder