fbpx
Feestend persoon

At Night tijdens de Vierdaagse met Locus Error, Eva Vrijdag en Cas

De voorbereidingen voor de Vierdaagsefeesten zijn al een tijdje in volle gang en met nog een paar nachtjes slapen barst de mooiste week van het jaar weer los. Wij zijn benieuwd hoe onze partners in crime als het gaat om de nacht zich voorbereiden op een week lang feest. Hoe hoog is hun stressniveau? Wat nemen ze mee naar een boeking? En gaan ze zelf eigenlijk ook nog een beetje feesten? Je leest het in onderstaand interview met dé closer van de eerdere Vierdaagsefeesten, Charlotte, organisator en traditiezetter Cas, en Eva Vrijdag, die als dj en organisator met volle Forza door de zomerfeesten heen gaat stomen.
Lieve nachtdieren, het is bijna zo ver. Hoe-veel stress hebben jullie?

Charlotte (Locus Error): “Op een schaal van 1 tot 10 zou ik mijn stresslevel voor de Vierdaagsefeesten op dit moment een 1 geven. Ik moet namelijk eerst nog focussen op mijn tentamens en mijn set bij Awakenings. Daar heb ik nu voornamelijk veel stress voor. Ik heb dus eigenlijk simpelweg teveel stress om te stressen voor de Vierdaagsefeesten, haha. Wel voel ik al wat gezonde spanning. Ik heb er heel erg veel zin in!”

Eva: “Ik vind stress een te negatief woord. Ik zou het zelf excitement level noemen, en dat ligt op dit moment rond de 6. Forza loopt tot nu toe volgens planning, dus dat scheelt heel wat stress. Ik heb daardoor eigenlijk vooral heel veel zin in volgende week. Naast dat ik namelijk bij Forza en Via Electronica moet draaien, heb ik in het eerste weekend ook nog twee boekingen in Amsterdam, waaronder Intercell. Ik moet dit jaar dus wel meer voorbereiden dan voor de voorgaande jaren, maar dat komt helemaal goed. Ik denk trouwens dat die 6 nog wel even gaat pieken hoor voordat ik moet draaien, maar ik weet zeker dat we iets heel vets neer gaan zetten.”

Cas: “Ik zou een 6 zeggen. De verkoopcijfers lopen niet anders dan voorgaande jaren en er is al veel in kannen en kruiken. Ook dit jaar maak ik mij dus weinig zorgen. Er heerst gewoon veel gezonde spanning. Op de dag zelf verwacht ik dat het stresslevel nog even naar een 8 schiet, want dit jaar is het door overlappende edities iets meer passen en meten. We hebben namelijk een editie op het eiland die om 00:30 eindigt, terwijl we om 23:45 uur ook de editie in de Bloemerbar gereed moeten hebben. Dat is met vijf man toch wel weer even wat beter communiceren, meer sjouwen en meer verdelen.”

Ieder jaar is er weer die ene ultieme zomerhit, maar welk nummer doet jou het meest denken aan de Vierdaagsefeesten?

Charlotte: “Dan moet ik eigenlijk gelijk aan Electra van NPLNSSS denken. Dat was het nummer waarmee ik vorig jaar Via Electronica in Doornroosje afsloot. Dat was echt een kippenvelmoment.”

Eva: “Dat is toch wel echt Day ’n Night van Marlon Hoffstadt. Die blijft echt relaten aan de Vierdaagsefeesten. Dit nummer werd vorig jaar namelijk echt heel veel gedraaid. Wellicht dat ik hem dit jaar ook nog wel een keer ga gooien…”.

Cas: “Dat is zonder twijfel Zomerfeesten van Joop en Rudi. Sinds ik in Nijmegen woon, trap ik de Vierdaagsefeesten elk jaar af met dit nummer op een grote speaker. We zijn deze traditie begonnen met mijn oude huisgenoten en nu in mijn nieuwe huis zet ik dit mooi voort. Ik zet hem altijd net te vroeg aan, waardoor mijn huisgenoten chagrijnig wakker worden. Als we dan eenmaal meezingen met het refrein, raakt iedereen toch wel echt heel enthousiast voor de week. Het is een soort van meme geworden, het officiële startschot.”

En behalve zorgen dat er genoeg te doen is voor de Nijmeegse nachtbrakers, gaan jullie zelf ook nog ergens feesten?

Charlotte: “Voorgaande jaren plande ik de Vierdaagsefeesten altijd bomvol, dus dit jaar heb ik besloten om dat een keer niet te doen. Voor nu ga ik in ieder geval op zaterdag naar Drift op de boot en Planet Rose. Op woensdag ga ik naar de Old Cave voor een feestje van vrienden van mij. Voor de rest heb ik, naast het draaien, alles zoveel mogelijk opengelaten.”

Eva: “Ik heb tot nu toe eigenlijk pas één feestje staan en dat is Drift op de boot op de woensdagavond. Dj Fuckoff moet dan draaien en haar heb ik altijd al wel eens willen zien. Daarnaast vind ik dit overdag ook altijd wel de leukste locatie tijdens de Vierdaagsefeesten. Verder heb ik dus nog niks gepland, omdat ik na de Vierdaagsefeesten ook weer moet draaien. Ik moet ergens ook een beetje krachten sparen, maar dat loopt vast los. We gaan het zien!”

Cas: “Ik probeer altijd op bezoek te gaan bij partners en vrienden ter support. Ik ben dus altijd wel bij Parasol en Subcultuur te vinden. Verder vind ik het ook lekker om overdag rond te dwalen en even niet bezig te zijn met onze eigen evenementen.”

Bij-na gaan we los en zetten we die eerste stappen richting de feesten. Wat kan er niet ontbreken in jouw tas onderweg naar een gig?

Charlotte: “Ik neem altijd een blikje Red Bull Light mee en een Fulfil proteïne reep. Daarnaast neem ik voor buitenevenementen zonnebrand mee en ook een flesje parfum zit altijd in mijn tas. Het kan behoorlijk warm worden tijdens het draaien, haha!”

Eva: “Ik neem altijd mijn gelukssteen mee. Het is een kleine steen die ik ooit heb gekregen van iemand die ik goed ken. Sindsdien neem ik die altijd overal mee naartoe. Daarnaast gaat ook de armband die ik van mijn zus heb gekregen standaard mee. Dat is voor mij een soort geluksbandje.”

Cas: “Ik heb altijd een powerbank bij me, zodat ik de gehele avond en nacht goed bereikbaar ben voor artiesten of partners. Oh, en een pakkie Camel Blue, haha. Als alles klaarstaat en de deuren bijna opengaan, gaan we even met de boys naar het rookhok. Even samen met z’n allen ontprikkelen en alles een laatste keer checken. ” 

Kom op maandag 15 juli naar Forza in Doornroosje en wellicht kan je Day ’n Night van Marlon Hoffstadt wel (weer) live horen! Sluit samen met Charlotte de Vierdaagseweek af bij Via Electronica, op vrijdag 19 juli in Doornroosje. Houd voor de edities van Calor onze website in de gaten.

Meer lezen? Check via de knop hieronder onze blog! Op deze plek blijf je op de hoogte van alles dat in Doornroosje en Merleyn gebeurt: nieuwe bevestigingen, concerttips, nieuws, terugblikken en meer! Deze maand kijken we vooruit naar toffe shows die komende tijd in Doornroosje en Merleyn te zien zijn, maar vooral wat deze zomer ons gaat brengen. 

placeholder