fbpx
Afbeelding voor De Zomer van Doornroosje

De Zomer van Doornroosje

Welkom bij De Maand van Doornroosje (of zomer, in dit geval). Op deze plek blijf je op de hoogte van alles dat in Doornroosje en Merleyn gebeurt: nieuwe bevestigingen, concerttips, nieuws, terugblikken en meer! Deze maand kijken we vooruit naar toffe shows die komende tijd in Doornroosje en Merleyn te zien zijn, maar vooral wat deze zomer ons gaat brengen. Check hieronder een lijstje met tips voor ons buurfestival Down The Rabbit Hole, en houd deze pagina in de gaten voor alles wat er tijdens de Vierdaagse te doen is!
At Night tijdens de Vierdaagse

De voorbereidingen voor de Vierdaagsefeesten zijn al een tijdje in volle gang en met nog een paar nachtjes slapen barst de mooiste week van het jaar weer los. Wij zijn benieuwd hoe onze partners in crime als het gaat om de nacht zich voorbereiden op een week lang feest. Hoe hoog is hun stressniveau? Wat nemen ze mee naar een boeking? En gaan ze zelf eigenlijk ook nog een beetje feesten? Je leest het in onderstaand interview met organisator én handyman Frank en de meest veelzijdige en gulle dj, DJ Theedoek. Dit is het laatste deel van een drieluik, dus scroll naar onder voor deel 1 en 2!

Shaemless over Valkhof Festival 2024

Van shows in Merleyn, Doornroosje én in 2022 al op Valkhof Festival, de Nijmeegse band Shaemless verandert met hun mix van post-punk en garage hun publiek in een kolkende massa’s waar je niet van weg komt zonder blauwe plekken en met bier overgoten shirt. In de aanloop naar hun terugkeer op Valkhof a.s. zaterdag vroegen we de Nimweegse legendes wat zij zelf gaan checken op het ontdekkingsfestival! Check het tiplijstje via onderstaande knop.

At Night tijdens de Vierdaagse

De voorbereidingen voor de Vierdaagsefeesten zijn al een tijdje in volle gang en met nog een paar nachtjes slapen barst de mooiste week van het jaar weer los. Wij zijn benieuwd hoe onze partners in crime als het gaat om de nacht zich voorbereiden op een week lang feest. Hoe hoog is hun stressniveau? Wat nemen ze mee naar een boeking? En gaan ze zelf eigenlijk ook nog een beetje feesten? Je leest het in onderstaand interview met dé closer van de eerdere Vierdaagsefeesten, Charlotte, organisator en traditiezetter Cas, en Eva Vrijdag, die als dj en organisator met volle Forza door de zomerfeesten heen gaat stomen.

At Night tijdens de Vierdaagse

De voorbereidingen voor de Vierdaagsefeesten zijn al een tijdje in volle gang en met nog een paar nachtjes slapen barst de mooiste week van het jaar weer los. Wij zijn benieuwd hoe onze partners in crime als het gaat om de nacht zich voorbereiden op een week lang feest. Hoe hoog is hun stresslevel? Wat neem je mee naar een boeking? En gaan ze zelf eigenlijk ook nog een beetje feesten? Je leest het in ons interview met the one and only Tompuss (glitter- en glamourqueen die het beste vaart op last-minute voorbereiding), mister Planet Rose himself: Jaap (die met liefde een Oosters uitstapje maakt naar de Zwarte Cross) en Froday’s eigen no-stress-Sam (stressloze dj en organisator). Dit is deel 1 van een drieluik, dus houd de blog en onze socials in de gaten!

Live after DTRH

Iets gemist op Down The Rabbit Hole óf gewoon nog een keertje zien? Met Live after DTRH check je acts zoals Kneecap, ROLROLROL en Wodan Boys op Valkhof Festival tijdens de Vierdaagsefeesten en zien we DEADLETTER, Bad Nerves en Jalen Ngonda in het najaar in Doornroosje.

De DTRH route van onze programmeur Robert

De tijd is voorbij gevlogen maar wat ons betreft kon het niet snel genoeg gaan: Down The Rabbit Hole staat voor de deur! Komend weekend worden onze buurweilanden hét terrein voor nieuwe muziek ontdekken, oude favorieten zien, die goeie ouwe buur ontwijken, je favoriete bonenburger na je eerste lauwe pilsje, theater, ochtendyoga, nachtyoga en dat allemaal in ons favoriete konijnenhol. De line-up is weer behoorlijk gevuld en wij vroegen daarom onze programmeur om hulp. Wat kunnen we écht niet missen? Check hieronder ons lijstje met niet te missen tips voor DTRH 2024! Eén ding is zeker, als het aan Robert ligt hoef je de Fuzzy Lop niet te verlaten deze editie.

Vier de zomer met Roosje’s Zomerhits ’24

Tijd om je boxje op te laden en met een kleedje onder de arm weer naar je favoriete parkje/strand te gaan! Wat zet je aan? Roosje’s Zomerhits ’24 natuurlijk ;).

Up Next in JULI

Meschiya Lake – do 4 juli

De Amerikaanse Meschiya Lake grijpt op geheel eigen wijze terug op de roaring twenties. Met haar krachtige stem staat ze garant voor een avond swingende ragtime jazz, blues en dixieland zoals het gespeeld werd in de underground jazzclubs in de jaren dertig van de vorige eeuw. Deze donderdag zien we haar in Merleyn!

Levellers – wo 11 juli

Zelfs na dertig jaar touren heeft folkrockband Levellers niet in kracht ingeboet! Het collectief uit Brighton staat op woensdag 10 juli met een oeuvre van elf (!) studioalbums in Doornroosje.

Lee Fields – do 11 juli

Zeg je soul, dan zeg je Lee Fields. De Amerikaanse artiest brak in 2009 uit met zijn album ‘My World’ en groeide sindsdien uit tot fenomeen. Met nieuw werk op komst zien we dit soul-icoon op donderdag 11 juli in Doornroosje.

Doornroosje Live in het Park

Doornroosje duikt weer het park in deze zomer! Openluchttheater de Goffert vormt het decor van een reeks bijzondere concerten van topartiesten uit binnen- en buitenland. Zo gaan we o.a. PixiesXavier RuddRacoonAne Brun en RONDÉ tussen het groen bewonderen. De nieuwste bevestiging in het park is het artpopduo CocoRosie. Voor hun aangrijpende en persoonlijke songs put het duo onder meer uit hiphop, folk en opera. Op woensdag 14 augustus komen ze naar Nijmegen voor een show in Openluchttheater de Goffert. Check de rest van het Live in het Park programma via onderstaande knop.

placeholder