fbpx
Afbeelding voor At Night tijdens de Vierdaagse met Tom,  Sam en Jaap

At Night tijdens de Vierdaagse met Tom, Sam en Jaap

De voorbereidingen voor de Vierdaagsefeesten zijn al een tijdje in volle gang en met nog een paar nachtjes slapen barst de mooiste week van het jaar weer los. Wij zijn benieuwd hoe onze partners in crime als het gaat om de nacht zich voorbereiden op een week lang feest. Hoe hoog is hun stresslevel? Wat neem je mee naar een boeking? En gaan ze zelf eigenlijk ook nog een beetje feesten? Je leest het in onderstaand interview met mister Planet Rose himself: Jaap (die met liefde een Oosters uitstapje maakt naar de Zwarte Cross), Froday’s eigen no-stress-Sam (stressloze dj en organisator) en the one and only Tompuss (glitter- en glamourqueen die het beste vaart op last-minute voorbereiding).
Lieve nachtdieren, het is bijna zo ver. Hoe-veel stress hebben jullie?

Jaap: “Planet Rose heb ik wel vertrouwen in dat dat goedkomt, maar ik moet zelf ook nog draaien bij de Zwarte Cross en Via Electronica. De Zwarte Cross valt precies in de week van de Vierdaagse, dus dat wordt heen en weer pendelen voor mij. Dat geeft me meer stress dan de edities van Planet Rose zelf, haha. Als ik de hele week overzie, zou ik zeggen dat mijn stressniveau nu op een 7 zit. Zodra het zover is, verwacht ik dat dit kortstondig naar een 9 stijgt. Hierbij ervaar ik vooral gezonde zenuwen en spanning, dat is misschien een betere omschrijving dan stress”.

Sam: “We hebben echt een goede planning gemaakt voor de voorbereidingen, dus op dit moment geen stress eigenlijk! We zijn goed genoeg gegroeid om al onze edities te combineren, dus nee, geen stress. Ik zou het stressniveau inschatten op een gezonde 5,5”.

Tom: “Poeh, stress op een schaal van 1 tot 10? Ik denk 10. Ik ben eigenlijk nooit echt zenuwachtig voor de optredens zelf, maar juist voor de voorbereiding. Ik moet nu ook nog zoveel doen. Ik treed dit jaar vijf keer op en wil voor elke performance een andere outfit, andere act en andere muziek, die ook weer van tevoren gemixt moet worden. Daarbij komt ook nog kijken dat ik last-minute de beste ideeën krijg, dus er moet altijd nog veel geschakeld worden. Gelukkig krijg ik het altijd op tijd af en kan ik er vervolgens 100% van genieten. Mijn outfits maak ik trouwens altijd zelf, daardoor is op dit moment mijn studio voor de helft woonruimte en voor de helft een naaiatelier. Je kunt het een beetje vergelijken met een ontplofte paillettenfabriek. Het is één grote glitterhectiek, haha. Al met al heb ik er ontzettend veel zin in!”

Ieder jaar is er weer die ene ultieme zomerhit, maar welk nummer doet jou het meest denken aan de Vierdaagsefeesten?

Jaap: “Ik heb eigenlijk twee nummers die mij aan de Vierdaagsefeesten doen denken. ‘Inspector Norse’ is daar één van. Toen ik nog niet in Nijmegen woonde en nog geen onderdeel was van de organisatie van Planet Rose, bezocht ik een editie van Planet tijdens de Vierdaagsefeesten. Ken je dat vreselijke moment wanneer je Doornroosje uitloopt en het al licht is? Dat je denkt: wat dóe ik hier?! Dat had ik die avond. Ik hoorde dit nummer toen op de after en voelde me meteen helemaal chill. Zo’n mooie, bittersweet melodie, precies zoals je je in de zomer hoort te voelen. Het tweede nummer is trouwens ‘Pretty Green Eyes’ van Kettama. Dat voelt voor mij écht als mijn zomeranthem van 2024”.

Sam: “Goede vraag, ik denk ‘Sere’ van SPINALL en Fireboy DML. Dat nummer gaat over vakantie en die vibe krijg je ook tijdens de Vierdaagsefeesten. Als we deze draaien gaat iedereen echt helemaal los. Daarnaast zou ik ook ‘Duro’ van Tekno aanraden, die doet ’t ook altijd goed in een festivalsetting”.

Tom: “Het nummer dat mij echt aan de Vierdaagse doet denken, is ‘A Brand New Day’ van Diana Ross (The Wiz). Dit nummer opende de show van Haus of ThomTom tijdens de Roze Woensdag in 2018, mijn állereerste optreden ooit tijdens de Vierdaagseweek”.

En behalve zorgen dat er genoeg te doen is voor de Nijmeegse nachtbrakers, gaan jullie zelf ook nog ergens feesten?

Jaap: “Voor nu staat alleen Planet Rose op mijn planning, omdat ik dus ook naar de Zwarte Cross moet. Ik denk dat ik gewoon lekker heen en weer ga hoppen en kijk wat mijn vrienden gaan doen. Ik weet toch dat ik wel op feestjes beland, het is altijd goed om even je gezicht te laten zien. Gevaarlijk eigenlijk, haha, maar wel heel leuk!”

Sam: “Naast Froday ben ik natuurlijk sowieso aanwezig bij Diaspora, mijn andere feest. Ook moet ik weer draaien bij Fiesta Macumba, dus die staat ook op de planning. Buiten werk om ga ik Zep checken op de Smaakmarkt en natuurlijk even een rondje door de stad lopen”.

Tom: “Ik ben zelf heel erg fan van het meezingen met nummers, dus ik ga zeker een kijkje nemen bij Groeten uit Zingelong en Viva Forever. Verder moet ik nog even naar mijn planning kijken, want ik moet niet alleen optreden bij Poederdoos en Roze Woensdag, maar ook nog drie (!) keer bij de Zwarte Cross. Wordt een drukke week dus!”

Bij-na gaan we los en zetten we die eerste stappen richting de feesten. Wat kan er niet ontbreken in jouw tas onderweg naar een gig?

Jaap: “Mijn tasinhoud is eigenlijk best saai. Ik heb altijd wel een salade mee of een proteïneshake die mijn vriendin voor mij maakt. Lief hé? Verder heb ik altijd een USB-stick bij me voor het geval dat een dj die is vergeten. Dat komt eigenlijk bijna nooit voor, maar zo weten we in ieder geval zeker dat er altijd muziek bij de hand is. De enige keer dat mijn USB-stick bijna van pas was gekomen, was toen Kettama vroeg of ik spontaan back to back met hem wilde draaien. We hadden de hele avond lekker samen bier gedronken en toen kwam de uitnodiging. Uiteindelijk heb ik deze toch afgewezen, omdat ik het veel te spannend vond. Wel mooi voor het verhaal”.

Sam: “Wat er in mijn tas zit? Altijd sowieso een luchtje, smintjes en een zonnebril. Het maakt niet uit of ik naar een club ga of naar een buitenfestival, ik heb altijd een zonnebril op. Ook heb ik altijd een Palo Santo houtje of wierook bij me voor in de dj-booth. Dat zorgt voor rust, haha”.

Tom: “Ik heb altijd kauwgom, een banaan en mijn eigen Tompuss-stickers bij me. Ook een waaier ter afkoeling kan niet ontbreken. Mijn telefoon is ook belangrijk voor de content. Zonder foto’s kan mijn gig nooit een goed optreden zijn geweest!” 

Op maandag 15 juli bewonder je het eindproduct van Tom’s paillettenfabriek bij Poederdoos in Merleyn. Feest op zaterdag 13 juli én donderdag 18 juli bij Planet Rose in Doornroosje. Voor de zomerse sferen tijdens de Vierdaagse ben je natuurlijk aan het juiste adres bij Froday op maandag 15 juli in Doornroosje.

Meer lezen? Check via de knop hieronder onze blog! Op deze plek blijf je op de hoogte van alles dat in Doornroosje en Merleyn gebeurt: nieuwe bevestigingen, concerttips, nieuws, terugblikken en meer! Deze maand kijken we vooruit naar toffe shows die komende tijd in Doornroosje en Merleyn te zien zijn, maar vooral wat deze zomer ons gaat brengen. 

placeholder