fbpx
Afbeelding voor Shaemless over Valkhof Festival 2024

Shaemless over Valkhof Festival 2024

Natuurlijk kunnen we hier onze eigen pretentieuze muziektips delen voor Valkhof, maar we geven voor dit gecureerde tiplijstje het stokje over aan de Nimweegse legendes van Shaemless! Met optredens van Merleyn tot Doornroosje én een kneiterharde afsluiter van het Valkhof Boog podium in 2022 weten we zeker dat ze ook dit jaar Valkhof he-le-maal plat gaan spelen vanaf het Arc podium.

“Onze show op Valkhof 2022 was heel dik. Een van de beste shows die we ooit hebben gehad. Beste moment was toen Daan in plank houding een frontflip deed in het publiek en vervolgens verdween in de massa”. Check ook zeker de videoclip van deze show als voorproefje voor 13 juli.

Ploegendienst – za 13 jul – 16:00 – Arc

“Deze ruwe recht voor z’n raap in-your-face-punk zal vanaf het Arc podium iedereen omver blazen. Met de energie van Black Flag en no nonsens teksten van Ray Fuego is het moeilijk ontkomen aan een opzwepende heksenketel. Ze gaan al een tijdje mee en we weten nog goed dat we ze voor het eerst zagen. We weten geen eens meer waar, maar de blauwe plekken van die mosh pits zitten er na al die jaren nog steeds. Het was vanaf moment 1 gaan en ze lieten een wervelwind aan energie en anarchie achter. Ga dit zeker met een dubbele knoop in je veters checken. Wat ons betreft blijft ‘Schiphol’ dé nummer 1 hit.”

Smudged – zo 14 jul – 22:45 –  Boog

“Wat ons betreft een van de hardste bands uit ons eigen land. Smudged is groovy, hard, chaos, maar ook strak. Aan alles is duidelijk dat deze kinky groene Rotterdammers leven wat ze prediceren. Met zwetende extase zwepen ze je de moshpit in. Hun nieuwe EP staat natuurlijk weer vol met bangers en we zijn blij om ze weer in ons mooie stadje te zien. Daarnaast ook gezellig backstage!”

Chalk –  zo 14 jul – 20:30 – Arc

“Dit was een van de beste bands die we afgelopen jaar op Left of the Dial in Rotterdam hebben gezien. Donkere postpunk/shoegaze met elektronische invloeden. Met hun meeslepende nummers zuigen ze je naar binnen en rammelen je vervolgens compleet door elkaar. Een veel belovende band, die we iedereen aanraden om te checken. Rotown was een kolkende massa en we verwachten op Valkhof niet anders.”

Valkhof Festival geeft traditiegetrouw podium aan onze eigen lokale legendes. Ga vooral ook even langs bij:

  • Outahead (za 13 jul – Boog – 18:15)
  • Kaboutertje Putlucht (di 16 jul – Arc – 23:30)
  • DJ Glitter Eva & Sjors Roomijs (wo 17 jul – Tuin – 19:00)
  • Jeroen X Amèl (wo 17 jul – Bloem – 19:30)
  • The Hubschrauber (vr 19 jul – Arc – 18:15)
  • Shamzon (vr 19 jul – Bloem – 23:30)

en natuurlijk speelt Shaemless zelf op zaterdag 13 juli om 17:30 op het Arc podium!

Meer lezen? Check via de knop hieronder onze blog! Op deze plek blijf je op de hoogte van alles dat in Doornroosje en Merleyn gebeurt: nieuwe bevestigingen, concerttips, nieuws, terugblikken en meer! Deze maand kijken we vooruit naar toffe shows die komende tijd in Doornroosje en Merleyn te zien zijn, maar vooral wat deze zomer ons gaat brengen. 

placeholder