fbpx
Amber Run

Amber Run

+ Myles Smith

dinsdag 16 mei 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 16 mei 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Het Britse indierock trio Amber Run wist zich met debuutalbum ‘5AM’ in 2015 op de kaart te zetten. De band maakt kwetsbare, persoonlijke en melancholische popnummers.

Amber Run bestaat uit het Britse drietal Joe Keogh, Tomas Sperring en Henry Wyeth afkomstig uit Birmingham. De Britten maken filmische pop creëert met een introspectieve toon. De band leerde elkaar kennen op de Universiteit van Nottingham en bracht al snel debuut EP ‘Noah’ uit.

Hun vierde optreden ooit was op Reading Festival 2013 en leverde direct een platencontract op bij RCA Records. In 2015 verscheen debuutalbum ‘5AM’. Na het veelgeprezen tweede album ‘For A Moment, I Was Lost’ behaalde de band wederom succes met ‘Philophobia’; een rauw, diep introspectief album met rijke, elektronische composities en overweldigende emotie. De band zet deze succestrend voort met het nieuwste aankomende album ‘How To Be Human’, dat dit voorjaar uitkomt. Een absolute aanrader voor liefhebbers van bands als Kodaline, Aquilo, Keane en Half Moon Run.

De support wordt verzorgd door de Londense singer-songwriter Myles Smith.

genre

pop, indie rock

media

Amber Run

dinsdag 16 mei 2023

placeholder