Doornroosje
loader

Bear’s Den + Lisa Mitchell

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De ‘nieuwe’ generatie folk acts uit Londen heeft al veel talent voortgebracht. Van Mumford & Sons, Laura Marling, Noah And The Whale tot de jongste telg Bear’s Den. Dit trio zoekt het meer in de Amerikaanse folk en is bovendien uit het goede rockhout gesneden. Dat zou je in eerste instantie niet denken als je hun sfeervolle liedjes hoort, maar op de juiste momenten trekt met name gitarist (en banjospeler) Joey Haynes fel van leer. Eind 2014 verscheen hun debuut-album ‘Islands’, een plaat die perfect past in de West-Londense folk-scene waar ook eerder genoemde acts vandaan komen. Live maakt Bear’s Den band het verschil.

Voor de naam Bear’s Den liet zanger/gitarist Andrew Davie zich inspireren door het kinderboek ‘Where The Wild Things Are’ van Maurice Sendak. Bear’s Den is een plek voor spel en fantasie. De band wil dan ook een muzikale toevlucht zijn voor mensen die willen ontsnappen uit het jachtige leven. En daar slagen de Londenaars in, met dromerige maar evenzo energieke alt-country en folk.

Bekijk de foto's (Bear’s Den)
Bekijk de foto's (Lisa Mitchell)