Doornroosje
loader

Dry Cleaning + Maria Somerville

Dry Cleaning is een van de voornaamste nieuwe post-punk bands. De Londense band kwam tot stand toen drie vrienden uit diverse punk- en rockbands samen een nieuw collectief vormden en stuitten op de engelachtige zangeres Flo Shaw. Hoewel, zangeres… Shaw hield zich vooral bezig met beeldende kunst en had nog nooit op het podium gestaan. Nog altijd zingt ze niet, maar leest ze haar vervreemde teksten voor alsof het spoken word is.

Ze zingt op droogkomische wijze over luchtverfrissers, supermarkten en instagramfilters terwijl haar woorden en teksten worden omringd door muzikaal vuurwerk in de vorm van gejaagde riffs en beukende drums. Shaw laat zich inspireren door alledaagse dingen, haar eigen dagboeken maar ook door dichters als William Burroughs. Het in 2021 verschenen debuutalbum ‘New Long Leg’ werd geproduceerd door muzikant en producer John Parish en nu al een van de album van het jaar in dit genre.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Dry Cleaning en koop je kaarten vanaf 26 mei i.p.v. 28 mei 10.00 uur: http://eepurl.com/gRZo-D