Doornroosje
loader

Finale Roos van Nijmegen

Avtovaz + Ohlsen + Shaemless + Call it – Lacuna

Uit de ruïnes van Partly Disposable en het oude, vijfkoppige Avtovaz is een nieuw, vierkoppig Avtovaz ontstaan. Het nieuwe Avtovaz klinkt harmonieus, soms rauw en hard, maar altijd melodieus. De instrumenten zingen, de muzikanten niet. Ingetogen houding, groots geluid. Geen liedjes, wel muziek. Vanuit internationale perspectieven word je meegenomen op reis door ons universum van verval en bloei. Liefhebbers van Mogwai, Explosions in the Sky, Do Make Say Think en kuddes gnoes zullen zich snel thuis voelen.

Ohlsen is een driekoppige band uit Asten en Nijmegen, bestaande uit Jens van de Meulenhof, Jurian ter Horst en Tjeu Mutsers. De band werd opgericht in 2006 en heeft door de jaren heen een eigen stijl weten te creëren die door de bandleden omschreven wordt als warme, catchy indierock met een vleugje dansbaarheid. In de muziek van Ohlsen hoor je invloeden van bands als The Cure, Foals, Arctic Monkeys, Bloc Party en Editors.

Hoor je een vieze, vuile blubberige explosie van punkblues uit de holtes van Nijmegen komen? Dan is het Shaemless! Als je Shaemless hoort denk je al gauw aan alles wat tussen King Kurl en Queens of the stone age ligt maar in de punkblues van deze blaffende puppies hoor je ook zeker nog de oude blues terug. live is de band op zijn best, rauw, echt en recht in je face, zoals Ugenda het beschreef “Shaemless is schaamteloos lekker”.

Het fluistert en bromt, het fluit en het wenkt. Deze zeskoppige band uit Nijmegen en omgeving reikt van de grens tot in het honigcomplex. Call it – Lacuna staat voor leegte, leegte in de muziek en ruimte in het geluid. Ze schrijven hun muziek met inspiratie uit psychedelisch Londen, ritmisch Afrika en hypnotiserend Berlijn. Twee gitaren, Rhodes, synths, bas en drum stijgen op tot in dromen en vervallen in strijd. Het grijnst en gromt, het suist en vertelt.

lees meer
Bekijk de foto's