Doornroosje
loader

Finn Andrews + Reb Fountain

Finn Andrews, onder meer ook frontman van The Veils, bracht onlangs zijn eerste solo album, ‘One Piece At A Time’, uit. Andrews’ solo werk klinkt een tikkeltje minder ongepolijst en rauw maar het is nog zeker net zo herkenbaar. Hoe kan het ook anders met zo’n karakteristieke stem.

Als zoon van XTC bandlid Barry Andrews werd Finn in de Londense muziekwijk Camden Town geboren maar hij verhuisde op jonge leeftijd al naar Nieuw Zeeland. Hij richtte daar The Veils op en wist een platendeal te scoren bij het beroemde platenlabel Rough Trade Records. Voor zijn debuutalbum ‘The Runaway Found‘ werkte hij samen met Suede gitarist Bernard Butler. Dit debuutalbum is een van de meest opvallende en geroemde albums van het jaar en de band zijn naam was gevestigd.

Op de cover van zijn solo album staat een 9-jarige Finn in 1992. Andrews speelde al langer met de gedachte om een solo album te maken maar de aanleiding was simpel; zijn relatie liep op de klippen, hij verruilde Londen voor zijn geboortegrond in Nieuw Zeeland. In tegenstelling tot het laatste album van The Veils kiest hij voor een meer ingetogen, melodieuze en gearrangeerde album. Het is grotendeels live in de studio opgenomen: puur, authentiek en recht uit het hart.

De support wordt deze avond verzorgd door Reb Fountain. Ze heeft haar tijd altijd doorgebracht met reizen, optreden, studeren en werken als muzikant en songwriter. De nummers van Reb Fountain komen recht uit het hart en zitten vol met verhalen en emotie.

Bekijk de foto's (Reb Fountain)
Bekijk de foto's (Finn Andrews)