Afbeelding voor Jo Goes Hunting + ECHT!

FJIN 2021

Jo Goes Hunting Orchestra + ECHT!

zaterdag 30 oktober 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 30 oktober 2021
zaal open:
19:15 uur
aanvang:
20:00 uur
Festival Jazz International Nijmegen is terug, met vanavond een mooie line-up in Doornroosje. Het complete programma van FJIN 2021 vind je op de festivalwebsite.

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

COVID Certificate is mandatory for this show. Make sure you have a valid QR code, don’t forget your ID and check the app before your visit!

Jo Goes Hunting Orchestra
Speciaal project-alert!

Je hebt artiesten die niet in hokjes denken, artiesten die niet in hokjes te vangen zijn en je hebt Jimmi Hueting. De Rotterdamse Nijmegenaar (andersom mag ook) heeft wel iets gehoord over hokjes, maar als kind van de iPodgeneratie shufflet hij liever genres door elkaar, getuige Jo Goes Hunting, het muziekproject van Hueting. Al tijdens zijn studies aan de conservatoria van Den Haag én Rotterdam (cum laude afgestudeerd, jawel) viel de grenzeloze sound van deze jazzdrummer op, die volwassen werd door als tiener met veel oudere jazzmuzikanten te spelen. Is het indie? Is het futuristische jazz? Is het dance? Het is bovenal goed en verrassend, durven we wel te zeggen.

Puristen gaan hard op de gesyncopeerde ritmes, vijfkwartsmaten en drumfills. Of anders op die synths, analoge opnametechnieken of de hoorbare invloed van hardbop die Hueting in zijn muziek stopt. Gewone muziekliefhebbers worden getriggerd door de veelheid aan ideeën die Hueting in zijn muziek stopt. Gebracht vol bravoure en emotie levert dat een bijzonder eigenzinnig en uniek geluid op. Speciaal voor Festival Jazz International Nijmegen en RAUW (in Rotterdam) transformeert Jo Goes Hunting naar een XL-jazzensemble met liefst elf muzikanten. Dat belooft wat. Spektakel en verrassing gegarandeerd, ook voor Hueting zelf!

BEZETTING

Jimmi Hueting  – drums
Daniel Eskens  – bas
Thierry Castel  – synths
Jelle Roozenburg – gitaar
Sjoerd Krul – gitaar
Louk Boudesteijn – trombone
Romain Bly – trompet, hoorn
Nicolo Ricci – tenorsaxofoon
Jesse Schilderink – baritonsaxofoon
Carmen van Mulier – zang, percussie
Sophia de Geus – zang, percussie

 

Keyon Harrold heeft moeten annuleren en wordt vervangen door ECHT!

ECHT!

Electronische muziek door echte instrumenten

Jazzcats luisteren niet alleen naar jazz. Echt niet. Of eigenlijk: ECHT! niet. Het kwartet uit Brussel richt de antennes zelf graag ook richting hiphop, elektro, trap en andere beatgedreven elektronische muziek. Namen? De invloed van ‘Your favorite producers’ favorite producer’ J. Dilla is duidelijk terug te horen in de ritmes en beats, Thundercat in de funky baspartijen en Hudson Mohawke bij het gebruik van (gesampelde) blazers. En dan is er nog de invloed van jazz.

Zonder de vrijheid die jazz garandeert was het instrumentale debuutalbum Inwane niet ontstaan, al was het maar omdat de composities al improviserend tot stand kwamen. Ook typisch jazz: de instrumentatie. Met ‘echte’ instrumenten (vandaar die bandnaam!) als gitaar, bas, drums en toetsen wordt een hypnotiserende, ongrijpbare sound neergezet die zich laat beluisteren als een soundtrack voor nachtelijke dwalingen door metropolen. Tal van effecten zorgen voor texturen en spanningsvelden, terwijl het geheel toch organisch blijft klinken. Aangevuld met blazers, al dan niet uit de computer, die voor een eclectisch geluid zorgen waarin het ontbreken van vocalen zelden gemist wordt. Met dit album, gemaakt tijdens de coronacrisis, zet ECHT! zich in één keer op de kaart.

Dorian Dumont – toetsen
Florent Jeunieaux – gitaar
Federico Pecoraro – bas
Martin Méreau – drums

 

Jo Goes Hunting + ECHT!

zaterdag 30 oktober 2021